Despre screenshoturi şi downloaduri instante

Fotografii

1. N-am aparat de fotografiat dar vreau să fac fotografii la ce văd pe net!

Să zicem că nu aveţi aparat de fotografiat de niciun fel, dar totuşi doriţi să salvaţi porţiuni, numai porţiuni de text sau imagine de pe bloguri şi saituri pentru ca să le puneţi pe blogurile dv. sau să le păstraţi în calculator. Se poate acest lucru? Da, se poate! Vă vom arăta câteva metode simple pentru aşa ceva.

2. Fac fotografii cu o singură tastă apăsată şi le păstrez în Word

Deschideţi pagina pe care vreţi să o salvaţi de pe net, deschideţi şi o filă Word pe ecran, şi, numai prin apăsarea tastei „Prt Scr SysRq” de pe tastatura dv. – care e undeva lângă „Scroll Lock” şi Pause Breack” în dreapta mâinii dv. [ cel mai adesea] – vi s-a făcut o fotografie a porţiunii de blog şi de sait pe care o vedeţi pe monitorul dv.

Deci cât e monitorul, ecranul …atât e şi fotografia / screenshotul dv. Fără să mai faceţi o altă mutare, veniţi cu click dreapta pe fila Word, daţi Lipire şi veţi avea fotografia în Word, pe care o salvaţi acolo şi o puteţi mării după cum doriţi, de la Formatare Imagine.

3. Fac fotografii în format png ca să le pun pe blog sau să le păstrez în calculator

Adesea aţi văzut pe platforma noastră fragmente de text sau de imagine preluate din altă parte şi poate v-aţi gândit cum se fac, cât de mult stăm ca să le facem. Vă spunem adevărul de această dată: se fac în…trei secunde. Cum? Vă dăm detalii imediat…

3. 1. Instalez browserul şi programul pentru fotografii

Noi suntem de această dată pe un browser numit Flock. Dacă instalaţi acest browser sau dacă instalaţi la dv. în computer browserul numit Firefox puteţi să faceţi fotografii în …3 secunde.

După ce instalaţi unul dintre cele două, mergând pe linkul dat de către noi şi el funcţionează – unul dintre cele două – la dv. în calculator, atunci intraţi aici, pentru ca să vă întâlniţi cu…aparatul dv. de fotografiat webul: FireShot 0. 60 [ care se updatatează continuu].

Aşa arată programul pe care îl veţi introduce în browserul dv. şi care va apare undeva în dreapta jos a ecranului computerului dv.

3. 2. Am programul şi fac fotografii/screenshoturi = imagini ale ecranului.

Deschidem pagina pe care ne-o dorim fotografiată. Apăsăm pe iconul programului apărut în dreapta ecranului, în colţul de jos, după instalare şi alegem opţiunea Save, intrăm pe ea, şi o alegem pe ultima de jos, din cele 4, adică opţiunea: Selection. Adică, aceste două alegeri ale noastre vor să spună că noi vrem să fotografiem porţiunea pe care o vom haşura.

Repetăm: iconul lui Fireshot Save Selectionhaşurăm locul viitoarei imagini cu mausul, click dreapta, rapidimaginea png se formează cere unde să fie salvatăo salvaţi pe desktop sau unde doriţi dv. şi o aveţi…identică cu originalul.

*

Filme

4. Vreau să downloadez file video scurte, orice fel de filme gratuite scurte de pe net…în cel mai simplu mod cu putinţă

4. 1. Am nevoie de program

Programul pentru downloadare de file video scurte, mici, pe care vi-l recomandăm e acesta: Fast Video Download [ Atenţie! Ambele file sunt securizate şi sunt anexe la Firefox, din acest motiv vă va cere să aprobaţi intrarea securizată la ei pe pagină. O aprobaţi şi intraţi şi nu se petrece niciun bai.]

După introducerea lui în browser vom găsi iconul programului lângă cel al lui Screenshot, jos, în colţul de jos al browserului, la mâna dv. dreaptă.

2. Cum îmi cad filele video scurte la mine în calculator?

Deschid pagina unde sunt file video mici pe care le vreauapăs pe iconul lui Download Video– şi mi se vor deschide, într-o fereastră, în partea de sus, care sunt filele de pe pagină şi eu îmi aleg ce îmi trebuieapăs pe fila video care îmi trebuie –  iar ea se downloadează în calculator.

Motto-ul nostru în munca de creaţie online este:

Totul cu metode simple, totul în timp record!

Pr. Dorin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *