Itineranţii de vineri

După ce Cotidianul a descoperit editorialul video de vreo săptămână-două – marcă tipic bloghistică – dar făcut fără prea mult profesionalism al comunicării, de către jurnalişti care nu s-au văzut până acum din spatele tastelor scrisului, Realitatea TV descoperă varianta itinerantă a lui Cap şi pajură, pentru fiecare vineri, de la ora 20. 05 minute.

Pentru această formulă e bun d-l Cristian Tudor Popescu, dar nu şi d-l Emil Hurezeanu, fără supărare. De ce? Pentru că postura de sacou a d-lui Hurezeanu nu are de-a face cu drumul, cu ineditul locaţiilor, cu mizeria oraşului sau cu deznudul satului.

La Operetă, cum e vinerea asta, lucrurile stau bine pentru d-l Hurezeanu, pentru că merge şi cu cravată şi cu papion…Dar dacă vrei să faci o emisiune pe malul lacului, în pădure, în Pantelimon, frate sau la Biserică…nu merge nici cu fracul, nici cu eleganţa discursivă şablonizată, ci trebuie să fii ca din popor, ca din cartier…ca să ai aderenţă la aerul locului.

Însă, pe de altă parte, nu ştiu – dacă ar fi să numesc – un companion pe măsură pentru d-l Popescu, care face…toţi banii când e vorba de inedit şi de…mers afară. Cred că ducem lipsă la nivel TV de oameni care să aibă firescul scrisului când vorbesc la televizor sau firescul locului când sunt luaţi din oală pentru un interviu…neconformist.

Noi le dorim succes…şi în acest legato!

Pr. Dorin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *