Mamele cu gemeni şi tripleţi cer drepturi reale şi egale pentru fiecare copil născut

Câteva zeci de mame de gemeni sau tripleţi au protestat în faţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi a Guvernului. Ele au cerut dublarea sau triplarea indemnizaţiilor.

Ele au solicitat de fapt, acordarea banilor în funcţie de numărul de copii. Cele mai multe mămici au apelat deja la justiţie şi au avut şi câştig de cauză. Este cazul Ionelei Danciu, mama a trei fetiţe, care a câştigat procesul intentat Direcţiei Muncii Alba.

Femeia a mers în instanţă, deoarece, deşi are tripleţi, primeşte indemnizaţie pentru un singur copil. Direcţia Muncii din judeţul Alba a atacat decizia Curţii de Apel Alba, iar recursul s-a judecat joi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În prezent, chiar dacă mama are gemeni sau tripleţi, statul alocă bani pentru un singur bebeluş: o indemnizaţie de şase sute de lei.

”Am cerut suma retroactivă, am cerut intrarea în normalitate a sumelor. Dacă aş fi născut un copil primeam opt milioane, daca năşteam doi să fi primit  opt plus opt şi dacă năşteam trei, cum este cazul meu, să fi primit de trei ori suma, de trei ori indemnizaţia şi trei alocaţii. Să creşti trei copii cu o singură sumă este inadmisibil”, susţine Ionela Danciu, mamă de tripleţi.

Cf. sursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *