„Jurnalul Naţional” a ajuns la un design citibil…Mulţumim frumos!

Aducerea spre negru a albului de pagină al ziarului l-a făcut, în sfârşit, citibil! Credem că trebuie să înţeleagă toţi creatorii de online acest lucru: nu se poate citi cu plăcere o pagină, care nu ţine cont de puterea de acomodare a ochiului uman!

Iar ochiul uman obosit, care citeşte mereu şi care nu vrea să frunzărească o pagină online ci să o citească, să adaste asupra ei, trebuie să găsească o culoare care să-i amintească de carte, de cartea tipărită, care să nu-i vexeze, să nu-i incomodeze vederea.

Trebuie să scoatem din calcul negrul, albul, albastrul închis sau decolorat, verdele închis, roşul, oranjul… şi să căutăm să scriem pe pagini web de culoarea grâului, a gălbuiului sau a albului decolorat spre negru… culori care reprezintă modurile cele mai prietenoase, atractive, pentru ochii umani, mereu în alertă, ai cititorului postmodern.

Prin culoarea paginii web atragi sau respingi, de fapt, pe potenţialii cititori. Şi noi observăm acest lucru cel mai adesea, că acolo unde nu se creează cu gândul la cei care ne citesc, creatorii de online scriu într-un mod indiferent, neprofesionalist sau alandala.

Pr. Dorin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *