Comparaţii lovite de atenţie

Cotidianul se preocupă de divorţuri. Articolul despre divorţuri – şi articolele la Cotidianul sunt din ce în ce mai scurte, ca fustele mini –  e cât articolul lui Dinescu şi al lui Rogozanu la un loc. Se observă oboseala minţii, aglutinarea mentală a scriitorilor de ziar. Obosiţi, trişti din cauza remuneraţiei babane…sau, poate, şi a vieţii bune.

Cristian Tudor Popescu a spus aproape aceleaşi lucruri ieri sau alaltăieri într-o filă audio, pusă pe Gândul, ca şi la Realitatea TV, seara…Oboseală, gânduri puţine sau lipsă de „inspiraţie”?

Premierul a fost la Antena 3. L-am văzut…obosit…Şi Naşu‘ a folosit la exasperare o frază din premier…pe care Pavelescu a negat-o sistematic.

Capatos a întrebat-o de-a dreptul pe profesoara de sex…unele lucruri. Show…”păcătos”?!!!! Bucurie păcătoasă… Apropo de asta! Sataniştii sunt singurii credincioşi care se bucură că au fost persecutaţi de către creştini pentru că au fost păcătoşi şi care strâng cu abnegaţie tot ceea ce se spune despre draci, păcat, vrăjitorie, sacrilegii etc. De aceea, există cărţi foarte ştiinţifice, pe care le găseşti pe net în mod gratuit, în care ei scriu despre ritualurile satanice de-a lungul timpului şi se bucură că păcatul a fost o realitate seculară în mod neîntrerupt.

Adică şi Capatos şi sataniştii se bucură că sunt…păcătoşi.

Jurnalul Naţional, zilnic, are rubrică cu…piţipoance, în josul paginii online. Ieşirea în decor a lui Marius Tucă în detrimentul bloggerilor a rămas antologică. Erotismul nu e numai un mod de a atrage publicul ci şi un mod de a generaliza idiotizarea unei generaţii. Şi generaţia care acum se formează în şcoală este o generaţie care, într-un anume segment al ei, nu mic, citeşte de patru ori o frază [îmi spunea un prieten]…ca să-i înţeleagă mesajul.

Ce vom face mâine cu aceşti oameni, care vor adormi în timp ce conduc sau după cinci minute de la începutul filmului? Ce ne vom face cu o incultură care va arunca în aer orice detaliu de bun gust…şi va considera că viaţa e o pizza făcută la întâmplare?

Un fotbal violent. O politică cu ţipete. O nesimţire febrilă, chiar doctă…venită dintr-un cap prea mic pentru judecăţi de valoare.  Dacă până în UE aveam grija de a nu scăpa trenul, dacă mai apoi ne-am înfricoşat teribil de terorişti, de teroriştii care te scalpează cu sabia pentru că au şi puşcă cu lunetă, acum ne înfricoşăm că nu vom avea bani destui…încât să îi aruncăm pe toate prostiile.

Ce să faci cu banii, dacă la întrebarea: ce faci, răspunzi numai cu: bine ? Ce să faci cu un câştig la loto când tu nu ştii să îţi strângi gunoiul după ce mănânci la masă? Ce să faci cu tine…dacă nu ai început să te clădeşti de când erai la grădiniţă? Ce fel de copii să ai…dacă te-ai gândit la 20 sau 35 de ani că e bine să ai o …nevastă?

Cine eşti…dacă nu dai doi bani pe tine?

Pr. Dorin

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *