Apa Argeşului devine bună de băut pentru …bucureşteni

crivina

Noua staţie de la Crivina atenţionează în timp util despre poluările care se vor produce pe râul Argeş şi îi va ajuta pe angajaţii de la Apa Nova să ia măsurile de urgenţă în caz de nevoie.

Staţia de alertă de poluare este un laborator complet automatizat, echipat cu analizoare online, care vor monitoriza calitatea apei astfel încât aceasta să se înscrie în parametrii normali. “Cu ajutorul multor aparate se pot măsura temperatura apei, turbiditatea, amoniul, fenolii, carbonul organic, fierul, manganul, produsele petroliere şi clorurile. Cunoscând parametrii normali, vom putea oferi bucureştenilor o apă bună de băut”, a declarat Adrian Stanciu, director de producţie la Uzina Roşu.

Potrivit acestuia, probele sunt preluate din râu cu ajutorul unei pompe, iar echipa de specialişti începe analizele. “Toate datele vor fi înregistrate în monograf, iar apoi pot fi citite şi transmise la un dispecerat.

Alarma va porni atunci când pragul de 80% al substanţei de poluare va fi depăşit. În cazul în care se va constata că o anumită zonă a râului este poluată, o echipă de specialişti se va îndrepta către acea zonă pentru a arunca substanţe dezinfectante”, a mai explicat Adrian Stanciu.

Noua staţie de alertă de poluare poate identifica dacă apar surse de poluare în apă cu ajutorul unor senzori montaţi pe fluxul apei care sunt în continuă funcţiune. Reprezentanţii Apa Nova spun că apa tratată de la Crivina ajunge în oraş în 5-6 ore, în funcţie de debit. Costul uzinei construite la Crivina a fost de 55 de milioane de euro, iar lucrările la staţie, 450.000 de euro. Următoarea etapă a acestui proiect este punerea în funcţiune a sistemului de telegestiune, care va permite transmiterea în timp real a datelor colectate către dispeceratele Roşu şi Crivina.

A se vedea sursa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *