E bine să rămâi tu însuţi

vigilenta

Început final: „e mai bine să umbli în hainele tale, chiar şi când îţi poţi schimba îmbrăcămintea ca la teatru, de câteva ori în zi”. E bine să nu uiţi cine eşti, al cui eşti, pentru ce trăieşti şi unde vrei să pleci. Mai ales: unde vrei să pleci!

*

Adriana Săftoiu [ 6. feb. 2008] a remarcat –  ca şi noi de altfel – că în România lui 2009 nu mai avem societate civilă şi nici lideri de opinie pentru că i-a amuţit… co-interesarea financiară. Cu alte cuvinte intelectualitatea românească are idei şi realizări scriitoriceşti…numai când moare de foame.

*

De la Victor Ciutacu pentru Valentin Stan, la care subscriem.

simpatie-binemeritata

Munca de informare, atenţia, intuirea a diverse conexiuni subterane între evenimente, bunul simţ, umorul bine dozat, cultura şi dexteritatea cu care diseminează informaţii profesorul Valentin Stan ne reconfortează de fiecare dată. Şi e binemeritată admiraţia pe care o avem faţă de dumnealui.

*

Întrebare cu răspuns garantat: Din ce fel de bani se finanţează ONG-urile româneşti în mod curent? Câte au dus la capăt proiecte în folosul comunităţii şi cum le-au mediatizat?

*

Pe când Mircea Dinescu tratează cu dispreţ cotidianul şi, în primul rând, statutul său de fost poet cu idei, aducând în paginile sale un poem de plai cu boi, comentatorul cicero îi trage un poem la primă audiţie, fără sclifoseli:

cicero-dixit1

Trebuie să-i spunem lui cicero că i-a reuşit, fără pretenţii literare însă, pamfletul.

*

Însemnări din 23. 04. 1994. Blaise Pascal [ 1623-1662] a fost jansenist.  Prima sa pasiune: geometria. A demonstrat 32 de propoziţii euclidiene, după afirmaţia tatălui său. La 11 ani scrie: Tratat asupra sunetelor. La 19 ani inventează prima maşină de calcul. La 23 de ani demonstrează faptul că aerul are greutate.

Tot la 23 de ani devine o persoană religioasă şi moare la 39 de ani. Între 1642-1652 perfecţionează maşina de calcul construind cinci modele. În 1646 are primele experienţe asupra vidului.

A scris şi versuri. Demonstrează matematica infinitului şi dezvoltă calculul probabilităţilor.

„Dacă îţi judeci opera imediat după ce ai făcut-o eşti pornit contra ei iar dacă trece prea multă vreme nici nu te mai apropii de ea”. Impulsul perfecţionist distruge multe opere şi imediat după…şi după mult timp.

„Este cu neputinţă ca Dumnezeu să fie scop dacă nu este principiu”. Dacă Dumnezeu nu este Creatorul lumii nu poate fi doar Judecătorul ei. El trebuie să fie atât începutul, cât şi cuprinsul cât şi împlinirea lumii şi a omului. Şi Dumnezeu este împlinirea tuturor.

„Tăcerea în iubire face mai multe decât vorbele”. Uneori face…dar face după ce se termină toate cuvintele sau înainte de toate cuvintele ce trebuie spuse într-o relaţie.

„Poeţii n-au avut dreptate când au zugrăvit iubirea ca pe o oarbă”. Da, adevărat! Iubirea e o bucurie lucidă…nu una oarbă.

„Când iubeşti puternic găseşti totdeauna ceva nou în persoana iubită”. Da, în fiecare zi.

*

Sintagme puse la grămadă, neexplicate acum şi neexplicate niciodată…sub care artistul se ascunde. Cităm sintagme: infiltraţii paraecleziale, ortodoxism sectar, ortodoxie sobră, pseudocavalerii apocaliptici, duhovnici anarhici, naţionalism cangrenat ş. u.

*

O altă întrebare scurtă: Ce face un pseudo-blogger când îşi dă seama că el reciclează numai deşeurile altora?

*

Pentru cei care nu cunosc faptul, că editura LiterNet oferă în format computerizat cărţile pe care le publică.

*

Malraux scrie în Antimemorii, vol. 1, ed. rom., că „foamea distruge orice senzualitate”. Foamea, spaima şi boala atroce credem noi.

*

Mihai Bendeac mă binedispune cu sinceritatea şi umorul său şi…pe blog, şi, de curând, am descoperit un poet postmodern veritabil, la care îmi place tot…în afară de exprimările genitale. Nu îi ştiu numele…

*

Pentru cei care ne manipulează ratingul anumitor articole

Vă rugăm respectuos să nu mai intraţi de o mie de ori  într-o zi pe un articol prin care v-am publicitat la un moment dat pentru că vom elimina acele articole cu totul de pe platforma noastră.

Am securizat anumite articole tocmai datorită nesimţirii cu care se încearcă folosirea platformei noastre în favoarea publicitării unei persoane sau alta. În momentul când creşteţi ratingul unui articol care vă vizează, în mod fraudulos, arătaţi prin aceasta că nu meritaţi aprecierea noastră.

Articolele deja parolate pe care le găsiţi pe platforma noastră sunt semnele acestui bun simţ al nostru vizavi de dumneavoastră care este terfelit  pe nedrept. Cel mai mult ne doare că manipulatorii noştri sunt… ortodocşi…şi nu nişte haimanale. Sincer, preferam să fie nişte haimanale decât cei care sunt de fapt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *