A publicita înseamnă a respecta

doamnele

Încâ câteva precizări. Am preluat de-a lungul timpului articolele unor autori de ziar sau autori de online, mai mult sau mai puţin integrale…pentru ca să respectăm munca celor în cauză.

Ne-au plăcut şi le-am preluat într-o anume formă, indicând sursa. De aceea, unele articole au pierit în alte medii online şi au rămas la noi iar oamenii vin şi îşi revăd lucrurile ca la …muzeu. Ceea ce ne bucură şi mai mult…

Puteam să le parafrazăm, puteam să le semnalăm într-o frază-două sau să trimitem linc la ele fără ca măcar să le indicăm în mod explicit. Am găsit de cuviinţă să le preluăm integral nu pentru că n-am fi ştiut – după cum spuneam – să le facem un rezumat ci pentru că am vrut să respectăm demersurile dumnealor.

A respecta pe cineva preluându-i munca şi citându-l înseamnă, pentru noi, a da de ştire autorului cu pricina că înţelegem prezenţa sa interioară  [că asta e o scriere: o interioritate făcută publică!] şi că ne bucurăm să îl elogiem.

Din păcate, observăm că anumiţi autori publicitaţi de către noi consideră că au adus un aport capital muncii noastre online prin faptul că, noi am preluat de la dumnealor un articol, două, trei sau 6.

În loc să se considere bucuroşi că cineva i-a remarcat gratuit –  mă întorc la ideea aceasta, pentru că suntem una dintre rarele platforme  de succes care nu a primit niciodată vreun ban pentru tot ce am creat aici – dimpotrivă, dumnealor se consideră lezaţi că cineva îi respectă şi îi publicitează.

Din acest motiv suntem puşi în faţa unei alegeri simple: ori nu mai publicităm pe nimeni cu toată inima şi trimitem, sporadic, anumite lincuri ori ştergem toate articolele preluate de la cineva, dacă ne-a înţeles prost demersul şi ne-a confundat cu alte platforme online ortodoxe ale căror viaţă constă în furt intelectual.

Dacă există vreun autor de articol de ziar, sait sau blog care se consideră ultragiat pentru că i-am preluat un articol sau mai multe din respect pentru munca lui ne poate da un mesaj şi îi ştergem toate articolele pe care i le-am publicitat.

E simplu!

Universul online însă, în care noi trăim şi pe care vrem să îl promovăm are următoarele caracteristici:

1. Dacă preiau şi publicitez ceva de la tine înseamnă că te respect,  ori te admir sau te iubesc pentru cine eşti şi ce faci.

2. Dacă te laud sau te critic reacţionează cu aceeaşi decenţă.

3. Universul online e pentru toţi, fiecare îşi are locul său…numai că nu trebuie să confundăm pe cei care creează în mod autentic cu cei care diblează atenţia cu subiecte facile şi sunt avizi de rating.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *