Ce i-a spus o manivelă lu’ Costică
I-a spus: Bă, Costică…Bagă-ţi minţile-n cap şi nu mai bea că o să mori ca un prost! Şi Costică a preferat să fie…prost.
±
O doamnă avea mult umor când venea vorba să iasă…în societate. Îşi iubea mult şi copiii când trebuia să iasă în…societate. Însă nu ştia niciodată să le facă surprize frumoase. Probabil de vină era dragostea excesivă pentru ei.
±
Pentru ce Gigi Mitocanu nu ştia să facă un compliment? Pentru că îi era frică să nu strice acordul dintre completiva de mod şi condiţionala de cauză.
±
Adesea, romantismul se manifestă şi prin bătăi ca la carte între parteneri. Aceştia simt să se mardească puţin ca să-şi poată regăsi vitalitatea. A se mardi = se băteau ca orbii.
±
Diferenţa dintre o doamnă şi o frunză este că orice cal nu ajunge niciodată mânz ci gloabă.
±
Bunul simţ are multe cutume. Una dintre ele este să nu îşi arunce mucii în farfuria altora. Am parafrazat puţin…se înţelege. E ca în bancu’: s-a împotmolit ca ţiganu’ la mal.
±
Cu siguranţă râsul este şi un…animal. De aceea rîsul îţi provoacă o ruşine profundă de tine…când ţi se pune pe nas ca musca pe…
±
Fericirea se face. Tocmai de aceea, de cele mai multe ori, nefericirea are… ochii umflaţi…
±
În ţara noastră sunt cei mai mulţi oameni deştepţi pe cap de locuitor. Tocmai de aceea rădăcina din… cap pătrat se scoate cel mai cu anevoie.
±
Fericirea are ochii tăi… Poate însă, ca persoana să difere…dar să meargă acelaşi vers.
±
Lumea are gură. De aceea şi expresia: gura lumii… Dv. aţi văzut vreodată vreo lume… cu gură?!
±
Fratele lu’ Gicuţă cânta la nunţi. Când se fura mireasa…el lua darul întotdeauna, pentru că echipa cântăreţilor erau furătorii miresei. Ce se întâmpla însă…între şi …după era o… dilemă. Tocmai de aceea a apărut revista Dilema, la toate chioşurile de ziare.
±
Revista Idei în dialog are un mare rating. De ce? Pentru că la noi ideile…nu au nicio legătură cu dialogul. De aceea o cumpără foarte puţini oameni.
±
Mardare, un general scos la pensie înainte de nu ştiu ce demitere de ministru, are coatele hainelor tocite de atâta muncă…Spune legenda că el tot la fel muncea din tinereţile sale… În timpul cursurilor îşi tocea coatele…prin internatul de fete de dincolo de şcoala ofiţerească. Tocmai de aceea a ajuns unde a ajuns: pentru că a meritat.
±
Nu discrimina! Votează în necunoştinţă de cauză…pentru ca să îndreptăm starea de lucruri!
±
Cele mai impunătoare emoţii şi crezuri sunt cele pe care nu le ai. Tocmai de aceea tot mai mulţi oameni au emoţii considerabile…şi crezuri exorbitante.
±
Un om care nu ştie de glumă…e tocsun. Şi dacă e tocsun…ajunge bine.
±
Un bărbat la senectute are regrete. Un tânăr în adolescenţă are…egrete. Important e să nu aibă un stol de rândunele în cap…înainte şi după maturitate.
±
Cei mai mulţi bărbaţi când spun unei doamne că e „o doamnă bună” se gândesc, întotdeauna, la calităţile ei intelectuale.
±
E bine să ai primar, preşedinte…tot ce ne trebuie. Însă, mai întâi de toate trebuie să avem măturători, apă potabilă, veceul desfundat…că ne împuţim de jos spre cap nu de la cap spre coadă.
±
Virgil îşi alină durerea cu o gură de vodcă tare. Camel îşi alină durerea cu o melodie tare. Costel îşi alină durerea cu faptul că plânge. Un al patrulea îşi alină durerea…bătându-şi joc de cei trei. Nu e de mirare dacă îl găseşte într-o noapte poliţia, pe al patrulea, împachetat într-un şanţ. De ce? Cei îndureraţi îşi varsă focul…de două ori.
±
E bine să alegi bine ca să nu regreţi rău. Mă refeream la…trenul vieţii.