Invitaţie la Congresul de dacologie

se-face-primvara

D-nă prof. Gianina Picioruş,

Pornind de la gândul că duhul creştin trebuie să fie lucrător în toate mediile, vă rog să aveţi în vedere participarea la Congresul de dacologie, din vara aceasta, dedicat lui Eminescu.

Comunicările dvs. sunt gata redactate, doar să alegeţi 6-7, pe care să le citiţi. Comunicările nu sunt urmate de discutii.Au mai fost persoane care au participat cu mai multe comunicări.

Ele vor fi publicate  în revista Dacia magazin (ediţie pe hîrtie, cu o destul de bună difuzare, dar şi elctronică) – deci o remediatizare, ceea ce e foarte bine.

Ii voi scrie în sensul acesta şi IPS Bartolomeu Anania.

Domnul şi Maica Domnului!

Gheorghe Gavrilă Copil

Un comentariu la „Invitaţie la Congresul de dacologie”

 1. Organizat de Dacia Revival International Society (cu sediul la New York), Congresul al 10-lea de dacologie EMINESCU 2009, ne-a reamintit personalitatea geniului românilor.

  Congresul s-a desfăşurat în perioada 14-16 iunie 2009 la Bucureşti.

  Preşedintele societăţii, Dr. Napoleon Săvescu a deschis lucrările Congresului al 10-lea de dacologie EMINESCU 2009 printr-o retrospectivă asupra Congreselor anterioare, prezentând temele abordate, dar şi acţiunile practice, de recuperare şi promovare a valorilor şi simbolurilor geto-dacice.

  Manifestarea a fost prefaţată, duminică, de un spectacol de muzică, dans şi poezie, susţinut pe scena Teatrului de vară Constantin Tănase din Parcul Herăstrău de tineri interpreţi sensibili şi originali care au aprins în noi dorul de sufletul neamului românesc.

  Semnalăm prezenţa inedită, în cadrul Congresului al 10-lea de dacologie EMINESCU 2009, a profesorului de studii ale religiilor şi filosofie Octavian Sărbătoare din Sydney, Australia.

  Lucrarea prezentată de domnia sa: Renaşterea zamolxismului, religia străbunilor ne îndreaptă privirea către o revalorificare a tradiţiilor româneşti populare, aducătoare a echilibrului şi stabilităţii în fiinţa noastră.

  Aula Congresului a găzduit cartea Pe calea lui Zamolxe, a scriitorului australian de origine română Octavian Sărbătoare.

  Concisă, clară, este scrierea unui om de acţiune. Prin faptele relatate ne creează unicitatea înţelepciunii spiritualităţii iar mutarea centrului din orient către plaiurile noastre mioritice ne dă speranţa ivirii izvorului de viaţă în arealul carpatin.

  Cartea a fost lansată în cadrul Academiei Dacoromâne în 18 iunie 2009, prilej de felicitare a autorului ei de către participanţii eminenţi ai acestui forum.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *