Sunt informator

un pisic mare si un pisic mai mic, chiar foarte mic

Da, mă autodemasc! Am trăit atâta timp…culegând şi dând informaţii lui…Dumnezeu şi nu v-am spus, până în această clipă de mai 2009.  Îmi cer scuze pentru infidelitate! Însă, trebuie să înţelegeţi, că un creştin ortodox trebuie să dea informaţii, darămite un preot…lui Dumnezeu. Dumnezeu vede tot, şi pe şmecher şi pe omul smerit, şi pe văduvă şi pe orfan, şi pe ăla cu douăzeci şi patru de vile, cât şi pe cel cu cruce la gât şi veşminte frumoase…dar aşteaptă de la noi, ca să Îi dăm mereu informaţii despre noi şi despre cei din jurul nostru.

Sunt informator, aşadar. De la prima clipă a dimineţii şi până seara…dau informaţii, tot felul de informaţii. În primul rând despre mine şi apoi, despre alţii. Şi îmi aduc aminte despre tot felul de oameni, unii, cu siguranţă, care nu îşi mai aduc aminte de mine mai deloc sau care nu se gândesc că eu, tocmai eu, pot să Îl informez pe Dumnezeu despre ei.

Mă rog pentru conducătorii ţărilor, pentru Sfintele Sinoade ale Bisericii ecumenice, pentru profesorii mei, colegii mei, elevii mei, cititorii mei, prietenii mei, duşmanii mei, casnicii mei, şi chiar pentru posteriorii noştri, pentru cei care ne vor urma, pentru cei care  sunt în viaţă sau au fost în viaţa aceasta…adică dau informaţii lui Dumnezeu şi El mă plăteşte, în har, pentru asta.

Oamenii nu mă prea plătesc…dar Dumnezeu, da! Dumnezeul nostru e atât de punctual cu plata pentru osteneală, că, mai înainte ca să încep eu să torn, vrute şi nevrute, în faţa Lui, El deja mă umple de pace, de bucurie, de simplitate, de sfială, de curăţie…până ce, mulţimea harului Lui mă face să mi se oprească mintea…în pacea aceea, care covârşeşte toată mintea, nu numai pe-a mea.

Însă, nu par, pentru mulţi, că fac ceva special. Şi e adevărat, nu e nimic special…ci foarte special, rolul acesta… de a fi informatorul lui Dumnezeu.

Da, am semnat, pe responsabilitate personală, un angajament cu Dumnezeu, ca, oricât de draci ar fi dracii cu mine şi oricât de nesimţiţi, de mitocani şi de răi ar fi oamenii cu mine sau de buni şi de amabili, eu tot să mă rog pentru ei ca pentru mine. Şi Dumnezeu a promis, El, chiar El, că de fiecare dată îmi  face la fel: îmi dă din belşug har, bucurie şi cunoaştere, până ce tac…până ce mă doare inima, până ce înnebunesc de dorul Lui şi de dorul lor.

Însă, în această seară, m-am gândit ca să mă deconspir, pentru că, poate, oi mai coopta vreun informator, pentru că Dumnezeu are nevoie de cât mai mulţi informatori. Am să vă spun ce şi cum, numai după ce semnaţi acordul cu Dumnezeu, că vreţi să fiţi informatori pentru toată veşnicia. Trebuie să ştiţi că e treabă ultraserioasă  şi că nu se termină numai cu ce vedem pe-aici. Dincolo, în cer, informarea continuă…

Dacă e cineva disponibil, să îşi dea datele la comentarii, ca să îl pun în legătură cu Dumnezeu, pentru a semna contractul. Oferta aceasta este mai mult decât profitabilă, pentru că, după cum spuneam, eşti informator pentru toată veşnicia şi nu aşa, pentru o zi sau două.

Îmi cer iertare că nu v-am spus că sunt informator până acum. Da, informez continuu pe Dumnezeu despre starea mea şi a naţiunii. Decât să te faci frate cu dracu…până nu mai treci puntea, eu zic că e mai bine să fii…informatorul lui Dumnezeu. El mă plăteşte ultrabine…Oamenii, mai deloc…

14 comentarii la „Sunt informator”

 1. Parinte vreau si eu sa fiu informator.

  Suna foarte bine! Daca sunteti informatorul lui Hristos, sunteti si un apropiat de al Lui, si mi-ar place si mie sa simt pacea aceea care covarseste inima la rugaciune.

  Sunt prea pacatos pentru asta, dar o sa mai insist la rugaciune.

  O sa-l informez pe Hristos Domnul despre dumneavoastra!

 2. Sarut mana Parinte!

  Informati-l pe Dumnezeu si despre noi Parinte: Brandusa si familia ei: Ovidiu, sotul si cei doi copii: Sofia si Filip!

  Mi-ar placea si mie sa fiu informator pentru Dumnezeu, dar sunt atat de lenesa Parinte…

  Ma rog pentru mine si ce-i de aproape ai mei, cateodata si pentru conducatorii tarii, pentru copiii lumii, pentru toti copiii lumii, dar mai ales pentru cei cu probleme.

  Binecuvantati-ne, Parinte drag, si Dumnezeu sa va rasplateasca asa cum numai El stie.

 3. A zis că pe dv. vă cunoaşte…dar că trebuie să munciţi mai mult, cu seriozitate…şi să aveţi nasul mai plecat, adică aşa, pe măsura muncii făcute.

  Se pare că Dumnezeu ştie ce ştie…

 4. Dumnezeu să ne binecuvinteze, doamnă Brânduşa, pe noi, pe toţi!

  Cred că dv. sunteţi o informatoare mai veche, dacă nu vă uitaţi familia niciodată şi vă mărturisiţi dorinţa de a fi o şi mai bună informatoare.

  Când ştii că nu poţi mai mult… dar când vrei mai mult să te rogi…atunci suntem normali în Ortodoxie.

  Eu cred că viaţa duhovnicească e tocmai această normalitate: faci tot ce poţi, cât poţi de bine şi de rapid…şi, la sfârşitul zilei, când cazi lat, când nu mai poţi mai nimic să faci, deşi eşti împăcat cu tot ce ai făcut – pentru că mai mult nu se putea – ştii / simţi că ai făcut puţin.

  Da, când facem tot ce putem pentru mântuirea noastră, a tuturor şi simţim că se putea şi mai mult…suntem pe calea dreptei vieţuiri evanghelice, ortodoxe…

  Vă mulţumim frumos şi ne vom ruga pentru dv.!

 5. Multumesc pentru raspuns Parinte.

  Da, Dumnezeu stie ca sunt si lenesa si mandra…si inca multe altele.

  Iau cuvintele acestea ca din gura lui Dumnezeu si-l voi ruga sa ma ajute sa muncesc mai mult si cu seriozitate si sa am nasul mai plecat, pe masura muncii mele…si va rog din suflet sa va rugati si Sfintia voastra pentru mine.

  Doamne ajuta!

 6. M-am grabit si am luat primul raspuns pentru mine, dar sa stiti Parinte ca este cu adevarat pentru mine…acesta a fost primul meu gand de dimineata, ca sunt lenesa si ca trebuie sa fac un efort mai mare.

  Va multumesc din suflet pentru raspuns si pentru rugaciuni…ma voi ruga si eu pentru Sfintia voastra.

  Va iubesc si va pretuiesc mult. Doamne ajuta!

 7. Şi eu vă iubesc grija şi sinceritatea dv., doamnă Brânduşa!

  De la acestea două porneşte orice relaţie corectă: să ai grijă la cine eşti şi la ce faci şi spui şi …să nu te prezinţi altfel decât eşti.

  Vă mulţumim încă odată şi de multe ori!

  Mi-aţi făcut dimineaţa mai zâmbitoare…deşi afară vântul bate
  şi te răzbate până în inimă.

 8. Turnati-ne si pe noi pe lista, ce mai incoa’ si-ncolo.

  Stim ca-n liturghie ne ducem la Domnul si Domnul la noi, si noi intre noi, si Darul ne e El, si El Daruitorul, si ruga ne e plina numai prin El, si El Se roaga-n noi, si El ne e Cuvantul, si tot El ne e Sporul, si Maica-I Omoforul, si Sfintii-calauzitorii; puneti-ne pe lista, „Pre toti si pre toate!”/Otilia

 9. Doamnă Otilia,

  frumuseţea e, că deşi Biserica îi pomeneşte pe toţi, pe unii cu nume şi pe alţii la grămadă / sau fără nume, prin sintagma „pe toţi cei care…i-am pomenit”…folosul duhovnicesc al rugăciunii Bisericii e resimţit la modul particular, de fiecare în parte.

  Deşi ei par mulţi, o puzderie, pentru noi (de aceea există specificaţia liturgică: şi pe cei al căror nume nu îl ştim sau… din cauza mulţii numelor lor, nu i-am pomenit, Tu, Doamne, pomeneşte-i), Dumnezeu ne adie pe toţi cu harul Său, ne învie tuturor sufletul şi nu ne uită pe nimeni.

  Rugăciunile Bisericii ne vizează pe toţi şi întreaga existenţă.

  Pomenirile nominale pe care le fac slujitorii sunt pentru ca ei să îşi arate şi osteneala şi dragostea de fraţi.

  Însă Dumnezeu îi pomeneşte / Îşi aminteşte şi de cei pe care noi nu îi ştim sau i-au uitat toţi.

  Şi Liturghia Bisericii, de fiecare dată, uneşte întreaga suflare vie şi adormită cu Domnul, pentru că la El toţi sunt vii şi niciunul intrat în …nefiinţă sau disoluţie.

  Mulţumim pentru faptul că aderaţi la ceata informatorilor lui Dumnezeu!

 10. Ok, pai pe noi ne cheama Otilia, Paul Michael, si Fotini.

  Daca nu-s prea multi pe lista sf-voastre,adaugati-ne , cu umilinta cerem din partea noastra; de nu, tot bine.

  De asemenea, voiam sa va trimitem un mesaj privat, dar nu-l stiu pe-al sf-voastre, adica adresa de e-mail, etc.

 11. Ce frumos ati spus, PARINTE,daca suntem disponibili sa fim pusi in legatura cu Dumnezeu, pentru a semna contractul, sa ne dam datele la comentarii…

  Deci Ioan,Voichita si copilasii:Andreea, Marina si George.

  Dumnezeu sa ne păzeasca de rau!

  Multumim!

 12. Am aflat pe propria-mi piele ca binecuvantarile Sfintiei Voastre sunt ascultate acolo sus, deci va cred pe cuvant ca sunteti informatorul lui Dumnezeu…

  Daca mai aveti vreun locsor in lista Dvs.,treceti-ne acolo si pe noi,alaturi de ceilalti care nu platesc dar in contul carora plata vine de sus.

  Pentru ca bine va fi noua:

  „Să cădem în mâinile Domnului, şi nu în mâinile oamenilor.
  Că precum este slava Lui, aşa este şi mila Lui. ”

  Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *