Evanghelia duminicii a 5-a după Rusalii

[scribd id=17233176 key=key-2kvwxfhbzhtzexv6tmtg]

Evanghelia duminicii a 5-a după Rusalii

(Mat. 8, 28-34; 9, 1, cf. GNT)

28. Şi trecând El în cealaltă parte, în pământul Gadarinilor, [ton Gadarinon] S-a întâlnit El cu doi demonizaţi [demonizomeni], care ieşeau din morminte, [şi care erau] foarte violenţi / periculoşi [halepi lian], fapt pentru care nimeni nu putea să treacă pe calea aceea.

29. Şi, iată!, ţipau zicând: „Ce este între noi şi Tine, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit aici înainte de timp/ de vreme [pro cheru] [pentru] a ne tortura / a ne chinui [vasanise] pe noi?”.

30. Dar, departe de ei, era o turmă mare de porci [ageli hiron pollon], care păştea.

31. Şi demonii [demones] Îl rugau pe El zicând: „Dacă ne scoţi afară, trimite-ne pe noi în turma porcilor!”.

32. Şi le-a zis lor: „Plecaţi!”. Iar ei au plecat şi au intrat în porci. Şi, iată!, toată turma s-a năpustit, după ţărm, în mare şi au murit în ape [en tis idasin].

33. Şi păzitorii au fugit, şi au plecat în cetate, anunţându-i pe toţi şi despre demonizaţi.

34. Şi, iată!, toată cetatea a ieşit întru întâmpinarea lui Iisus şi văzându-L pe El L-au rugat [parecalesan], ca să plece dintre hotarele lor [ton orion afton].

1. Şi intrând în corabie [Iisus] a traversat [apa] şi a intrat în cetatea Sa.

2 comentarii la „Evanghelia duminicii a 5-a după Rusalii”

 1. Parinte, am inteles ca era interzis consumul de carne de porc prin legea lui Moise.

  Pacatul in sine este asociat cu carnea de porc,si nu numai atat,probabil.

  Insa ceea ce ma framanta pe mine de ceva vreme este consumul carnii (in afara de peste) si rugaciunea, implinirea prin rugaciune.

  In perioada in care ma trezeam noaptea,nu am putut consuma,in afara pestelui,nici un fel de carne;nu puteam sa o privesc fara a ma revolta,nu mai amintesc aici de mirosul carnii pregatite,pe care nu-l puteam suporta defel.

  Firesc,nu am mai consumat atunci decat peste. Insa acea perioada a fost una dintre cele mai bune ale mele,cand ma regaseam in rugaciune,stiam ce inseamna grija Domnului,traisem sentimentul parasirii (nu pentru mult timp insa,deoarece Domnul mi-a indrumat cautarile spre lecturi care sa ma informeze despre ceea ce se intampla).

  Dupa 6 luni,de sarbatorile de iarna,am simtit nevoia sa gust din cele pregatite familiei – care nu a renuntat la carne.

  Coincidenta sau nu am inceput sa simt „mirosul pacatului” si am avut parte de experiente mult mai dure,mai profunde.Ceva in sufletul meu imi spune ca trebuie sa revin doar la consumul de peste.

  Credeti ca exista oare vreo legatura, Parinte?

  ……………….

  R: Există schimbări evidente în organismul nostru în funcţie de mâncarea pe care o mâncăm. Iar carnea, vinul, anumite prăjituri, oboseala multă, extenuarea mentală, pentru un trup slăbit de post sau de boală aduc mişcări interioare puternice sau aprinderi spre păcat.

  Însă nu trebuie să ne panicăm la faptul că se petrece acest lucru! Sunt schimbări normale, atâta timp cât e vorba de doze tot mai mari de energie înmagazinate.

  Dumnezeu să vă binecuvinteze şi să vă întărească întru toate, doamnă Camelia!

 2. Va multumesc, Parinte si va doresc numai bine!

  Incerc sa primesc in mod egal tot ceea se intampla,pentru ca doar asa,cred eu,ma pot detasa de totul si ajunge la adevaratul sens al lucrurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *