Ce vrei să te faci, când te-oi face tu mare?

infractorul e cel care fura respectabil

Răspunsul zilei: infractor. Şi dăm şi detalii:

„Cum se spune în publicitate, e aspiraţional să fii infractor. E un deziderat, e răspunsul la veşnica întrebare românească: Ce proiecte de viitor aveţi? De aceea nici nu mai contează finalitatea acestui joc iresponsabil cu credinţele oamenilor. Rezultatul e oricum necredinţa, neîncrederea în bine şi ispita de a imita, fără a înţelege de ce, marile modele infracţionale ale lumii noastre.

E ca într-o scenă de pe o stradă veche din Brăila, unde nişte puradei se jucau, cel mai probabil, de-a actul sexual. Iar o fetiţă de 4 ani, cu lumânări sub nas şi chiloţi tetra largi, plini de praf, alerga împiedicat după gaşcă, urlând stâlcit, cuvântul pe care, probabil, nici unul dintre ei nu-l înţelegea suficient: Futiţi-mă şi pe mine!„.

2 comments

 • Buna ziua!

  Cat de trist e acest adevar!

  Chiar aseara, uitandu-ma la un post de televiziune, am vazut cu tristete, cum sora lu’ sotia lu’ unu va deveni foarte curand un model pentru actualele copile.

  Mai demult, un taximetrist hatru imi spunea: „ce vrei, bre, ‘nea Ovidiule? Cand sa mai facem bani, daca muncim toata ziua?!?”.

  Si am mai auzit o vorba dureroasa, care, cica ar fi de pe vremea lu’ raposatu’: copiii sefilor nostri vor fi sefii copiilor nostri.

  Din nefericire, accesul la sursele masive de informare/educare il au doar cei care urmaresc profitul comercial iar adevaratele valori ori trec neobservate, ori sunt ridiculizate.

  As risca sa adaptez o zicala la ziua de azi: nu meseria e bratara de aur, ci bratara de aur e meserie.

  Doamne ajuta!

 • Adevăratele valori sunt cele care formează viitoarele valori.

  Restul…conduc doar aparent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *