Din cauza singurătăţii

singuratatea e un desert

…un tânăr american, de 21 de ani, şi-a violat căţeaua. Însă nu pe cine sau ce a făcut contează în acest caz, dragii mei…ci: din ce cauză? Care e cauza acestui act de zoofilie? Răspunsul dat: singurătatea.

Ziarul românesc de cancan a preluat ştirea, mot a mot, de aici, adică de la o altă televiziune cu mărunţişuri cotidiene, prezentate fără prea multe explicaţii. Pentru că astea sunt televiziunile zilei: medii care îţi mănâncă timpul cu mărunţişuri exasperante, care dau imagini neexplicate, nepuse în adevărul lor.

Gata, l-au stigmatizat pe tânăr, l-au făcut zoofil, râde lumea de el, se vinde ştirea…dar rămâne singurătatea. Cine a făcut singurătatea acestui tânăr? Ce fel de familie, ce fel de prieteni, ce fel de societate, ce fel de comunităţi religioase falnice, ce fel de stat e acela…unde singurătatea e socială?

Acesta s-a dedat la un act de zoofilie…din cauza singurătăţii şi a neiubirii, pentru că se simţea nedorit şi neînţeles. Dar putea, tot la fel de bine, să se sinucidă, să ia o puşcă şi să mitralieze tot ce vedea în jur, să se drogheze, să se ia la bătaie, să înnebunească…să… o mie de lucruri.

Pentru că miezul problemei e neiubirea, singurătatea, neluarea lui în calcul. Şi acesta nu e singurul şi unicul singur al planetei, singurul şi unicul neiubit, neluat în seamă. Problema e că toţi, mai mult sau mai puţin, suntem singuri şi neînţeleşi.

Individualizarea unuia, care a făcut nu ştiu ce a făcut, e un râs ieftin. Problema e rezolvarea singurătăţii. Însă singurătatea se rezolvă cu comuniune şi cu har. Trebuie să ai oameni în jur, prieteni şi reala Biserică, să te simţi al Bisericii lui Dumnezeu. Altfel singurătatea…rămâne o povară reală, adevărată, colosală, care poate naşte…violuri, crime, incendii, cataclisme la foc continuu.

8 comments

 • Poate că m-a inspirat faptul că mă citiţi. Cine mai ştie?!…

 • Frumoasa prezentare,ieu!

  Sugestiva autodefinire: Intre Dumnezeu si neamul meu… ca si Tutea oarecand…

  Bun inceput: sa mergi spre adanc, sa dai acolo de cele mai frumoase cristale (asa cum se gasesc si in minele din munti) si sa le aduci la suprafata pentru cei carora te adresezi.

  Vant la pupa!

 • Da, a spus despre sine nimic…şi vine la tine, ca să te înveţe logica oului de struţ.

 • Noi, ca Biserică şi noi, ca popor, o ducem prost, tocmai datorită anonimiei galopante, care se gudură sub câteva nume arhicunoscute.

  Noi avem câţiva Sfinţi pe care-i cunoaştem, câteva genii, câteva flori rare…şi restul: o floră indefinită. Adică câtă frunză, câtă iarbă…

  De aceea nu avem idei, pentru că nu avem nume, nu avem caractere, nu ne asumăm nimic…la modul serios.

  Adică, câţi îşi pun problema: ce trebuie să fac până la sfârşitul vieţii? Fac vreo casă, fac vreo Biserică, fac vreo companie, fac ceva, o operă după mine?

  Nu!

  Ci e mai odihnitor să spui palavre, să te duci la Mec, să te duci la mare, să te duci la turci, la spanioli sau pe unde mai poţi…şi apoi: tot un tontoman, tot un nimic, tot un individ sau o individă trasă la xerox.

 • Credit cu buletinul, Parinte.

  ……………

  R: Dacă găsiţi un produs mai ieftin ca la noi, vă dăm diferenţa dintre acela şi al nostru de 10 ori…înapoi. Adică un leu şi 50 de bani.

 • Nu știu ce aș fi putut să zic mai mult decât acel… nimic din prezentare, părinte, nu cred că e potrivit în cazul meu. Cât despre intenția de a ajunge în polemică aici, pe acest blog, departe de mine… Era doar o opinie în situația respectivă.

  Cît despre acest articol… absolut genial.
  Personal aștept mai multe de acest gen.
  Hristos în mijlocul nostru!

 • Tragic, cumplit de tragic.

  Trebuie sa ai oameni in jur,prieteni si reala Biserica, Biserica a lui Dumnezeu. Asa este. Si daca nu ii ai?

  Daca oamenii nu te vad?

  Daca nu ai calitatea de a creea prietenii?

  Daca nu ti-a aratat nimeni drumul catre Biserica reala?

  Greu de raspuns cind traiesti macar in cvasi-normalitate.

  Pecetea SFINTEI TREIMI ESTE in fiecare om si cind greseste stie si regreta.Rasul ieftin este condamnabil si iubirea ar rezolva tot.

  Si totusi singur trebuie sa te ridici si sa pornesti pe cale,pentru ca ai PECETEAin tine.Si ea iti spune sa strigi la DUMNEZEU dupa ajutor.

  Si DUMNEZEU iti raspunde.Faptul ca a fost descoperit si oamenii au ris ieftin este tot lucrarea Domnului spre indreptarea lui [a baiatului]

  Restul e cancan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *