Bianca este un hot shot (marfar rapid / expert) al ştiinţelor de tot felul

spatiul cu sau fara Bianca

Bianca Delta – după numele ei de tânără fată emoţionată şi, mai ales, emoţională şi motivată – este o expertă a reacţiilor adverse, a numerelor, a ecuaţiilor cu două, trei, chiar zece necunoscute, în aşa fel încât, poate fi diagnosticată, ca un personaj…scos din toate manualele.

La urma urmei, cele trei echipe de savanţi români, care au examinat-o în de aproape, au constatat, agila şi permanenta grupare a neuronilor ei, din ce în ce mai meticuloşi şi narcotizanţi, spre soluţiile radicale.

Adică mare le-a fost mirarea savanţilor români (care, la drept vorbind, nu se cam ocupă cu savantlâcuri, că s-au prins şi ei, care este şmenul, ci cu afaceri necurate pe lăbuţe), când Bianca a precizat, cu precizie matematică, care e reacţia dintre o mămăligă, cu două fire de ceapă, plus 100 de grame de praf de copt, plus 50 miligrame de bicarbonat şi o tonă de uraniu carbogazos.

Tot acest experiment în coadă de peşte a fost debusolant, când savanţii români, belgieni, ruşi, pakistanezi, dar nu şi americani, au constatat, că întreaga compoziţie decorticatoare a Biancăi, poate să omoare nu numai protozoarele, moluştele şi florile de primăvară, ci şi pe oameni…

De ce, poate, vă întrebaţi şi dv., că d-aia sunteţi oameni şi nu hieroglife, soluţia aceasta bombă, teribil de bombă, poate produce asemenea cataclisme? Pentru că uraniul, bicarbonatul, praful de copt, mămăliga şi, mai ales, cele două fire de ceapă – neapărat ceapă verde, pentru salată –  declanşează reacţii mucoase pământului, gheţarii încep să transpire, că asta e, se varsă toată marea peste tot pământul…şi de aceea, pot muri toţi oamenii…cât ai zice peşte.

Vedeţi ce poate să facă Bianca noastră, românca noastră focoasă, dacă învaţă toată ziua chimie şi numere şi filosofie? Ea poate distruge planeta numai aşa, cu o reacţie…adversă. Probabil de aceea se şi militează, pentru întoarcerea femeilor acasă, la cratiţă, unde pot arunca în aer cel puţin un apartament de bloc, confort 3 sau o căsuţă modestă…decât să arunce în aer întreaga lumuliţă, câtă este pe faţa pământului.

O măsură de precauţie…sau de preconcepţie, dar, nu zic nu, necesară. Numai că Bianca Delta are proiecţii mari de viitor şi nu admite, nici măcar nu concepe sau nu poate crede sau visa, ca să facă altceva, decât …descoperiri epocale.

Acum, din slabele noastre resurse informative –  că serviciile române sunt în criză de identitate şi ele – ştim sau intuim, că Bianca e pe cale de a descoperi legea constantelor comutative – o lege foarte importantă a tranziţiei spre democraţie – prin care să se poată percepe întrebarea: de ce tot nu se schimbă, ceea ce se tot schimbă?

Sursa neclarităţii ei şi probabil şi a noastră, e: de ce tot ei ne zâmbesc, cu moaca lor de acvacităţi pluriforme şi nu oameni nepătaţi, necorupţi, ne necăjiţi de numărul mare de conturi pe care îl au? Până acum, Bianca a descoperit numai faptul, că cei care au fost…se ţin legaţi cu lanţuri de trecut,  din instinct de demodare, ca personalul CFR de anul 3500, când vom avea, la preţuri mai mari, acelaşi confort sporit, ca şi astăzi.

Bineînţeles, numai dacă Bianca Delta, nu va lua cu ea doi-trei bărbaţi, care ţin la inerţie, va da foc planetei pământ şi va pleca pe lună sau în tot cosmosul, ca să se distreze, că le ştie pe toate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *