Singurul Paul Goma

paul goma

Doar el, acest Balzac al românilor, încă contemporan cu noi, a înțeles, că ce își face omul cu mâna lui e bun făcut…și rămas. De aceea, și-a dat toată opera la nivel online, aranjată frumos, cu dichis, în PDF-uri și e bine să luați mb săi de informație (eu i-am luat, încă odată, astă seară… și sunt doar 56 de mb.), pentru că sunt o lentilă pentru viitorime, ca să înțeleagă ce a fost…și nu mai este.

Spre exemplu, astăzi a murit Nicu Constantin și toată lumea caută poze cu el, filme sau ce mai caută. Așa se face că, din multa curiozitate, fotografia aceasta a fost văzută de 75 de ori, în ultimele ore.

Dacă nu e nimic, la nivel online, ce să vadă despre tine? Tocmai de aceea salut și elogiez totodată, atât persoana, opera, cât și gestul  profund responsabil al lui Paul Goma de a se păstra, pentru viitorime, în condițiile prezentului.

Dacă nu ai prezent…degeaba ai un trecut admirabil, că nu ți-l știe nimeni. Iar prezentul e acesta, pe care l-a intuit și domnul Goma: să fii la vedere, în condiții optime, la nivel online.

Dumnezeu să vă dea putere de muncă, în continuare, domnule Paul Goma și vă mulțumim pentru posteritatea pe care ne-o lăsați! Posteritatea deranjează uneori, mai ales pe cei care nu o au, dar te așază acolo unde trebuie, în cele din urmă…

Un comentariu la „Singurul Paul Goma”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *