Singurul Paul Goma

paul goma

Doar el, acest Balzac al românilor, încă contemporan cu noi, a înțeles, că ce își face omul cu mâna lui e bun făcut…și rămas. De aceea, și-a dat toată opera la nivel online, aranjată frumos, cu dichis, în PDF-uri și e bine să luați mb săi de informație (eu i-am luat, încă odată, astă seară… și sunt doar 56 de mb.), pentru că sunt o lentilă pentru viitorime, ca să înțeleagă ce a fost…și nu mai este.

Spre exemplu, astăzi a murit Nicu Constantin și toată lumea caută poze cu el, filme sau ce mai caută. Așa se face că, din multa curiozitate, fotografia aceasta a fost văzută de 75 de ori, în ultimele ore.

Dacă nu e nimic, la nivel online, ce să vadă despre tine? Tocmai de aceea salut și elogiez totodată, atât persoana, opera, cât și gestul  profund responsabil al lui Paul Goma de a se păstra, pentru viitorime, în condițiile prezentului.

Dacă nu ai prezent…degeaba ai un trecut admirabil, că nu ți-l știe nimeni. Iar prezentul e acesta, pe care l-a intuit și domnul Goma: să fii la vedere, în condiții optime, la nivel online.

Dumnezeu să vă dea putere de muncă, în continuare, domnule Paul Goma și vă mulțumim pentru posteritatea pe care ne-o lăsați! Posteritatea deranjează uneori, mai ales pe cei care nu o au, dar te așază acolo unde trebuie, în cele din urmă…

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *