Nevoile oamenilor

Mâncam cu televizorul pe TVR 1, ieri și a intrat o doamnă, prin telefon, la emisiunea cutare…și a spus, că are o mare rugăminte: să se dea la radio muzică românească și nu străină, pentru că noi suntem români. Un invitat sau doi din platou au fost de acord cu telespectatoarea noastră: în Franța sau în Italia, așa e, adică se dă muzică locală, autohtonă, la radio.

Când oi trăi momentul, să intre cineva prin telefon și să spună: Nu ne plac emisiunile voastre de doi lei. Vrem unele adevărate, profunde, românești. Chiar așa, nu mai știți să faceți emisiuni, când, la începutul televiziunii române, cu aparate rudimentare, se făceau adevărate maratoane de inventivitate?

Și, că tot suntem la televiziuni…Eu am, gratuit, un program, care se numește Super Internet TV și… mai sunt și altele ca el. De la firma de cablu primim vreo 30-40 de televiziuni, dintre care vreo 10-15 sunt, cât de cât, acceptabile. Pe programul mai sus menționat însă, prind câtea sute de televiziuni și posturi de radio din toată lumea, în mod gratuit, la orice oră, la nivel online.

Adică, înțelegeți escrocheria? Acum, firmele de cablu românești, ne iau banii pentru TV, cum ne luau pentru internet acum câțiva ani. Păi, să vedeți, trebuie să fiți firmă, ca să vă punem cablu, pentru că e o mare vrăjeală cu internetul ăsta, îl aducem pe brațe din America!: asta era placa, cu numai 5 ani în urmă.

Acum te roagă toți cu internet, mai îți dau și computer, imprimantă, o sticlă de țuică, numai să iei de la ei. Însă televiziunile sunt tot alea, tradiționale. Ceea ce nu e corect de loc, pentru că, de pe satelit, iau pe gratis, mii de posturi TV și nouă ne dau două fire, două paie…

Ca să mai aibă și televiziunile naționale audiență? Ca să nu știm prea multe despre alții?

Am înțeles, că dacă ai pâlnie de satelit, prinzi vreo 60.000 de posturi TV. Deci le prinzi. Cât de greu e să dai pe gratis, ceea ce deja ai? Până s-or dezmeticii românii, merge și așa, nu?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *