One comment

  • Neindoios faptul ca ritmul coardelor sugerate de instrumente, voci, simtiri, priviri, sunete, miscari intempestive ori nevoite, toate acestea cuceresc in a ne aminti de ritmul randurilor din Cervantes.

    Incerc lectura in traducerea engleza a textului, si cam acelasi ritm, desi raman cu credinta ca originalul siroieste si mai si: eroul „scrie si scrie”, nu-l mai cicaleste pe Sancho cu lipsa mancarii din bocceluta, ci se travesteste intr-una ‘buscando las aventuras”, armandose „caballero”; ce izbuteste Anda Milea in interpretarea d-ei este ilustrarea zbaterii noastre ca persoane unice ale Dumnezeului viu intre a fi prea deoparte -n launtricitate, si in „comuniune”(v. Staniloae)-„dac-as avea o insula, dac-as fi numai eu pe insula…”. Paduchii scartzaie pe vioara in functie de ceea ce vezi la orizont: mori de vant, ori gigantes reales cu care sa te iei la harta de-a binelea si cu frumosu.

    Frumosul, esteticul pe care-l simte David Bentley Hart in ceea ce-nsumeaza d-lui in crezul sau se-nscrie si-n eternul estetic din Don Quijote ce nu se lasa de „matasea elevata”-a tarancutii Dulcinea-moarta m-as face sa vad expresia din ochii lui Pancho cand Don Quijote sustine lat si tare ca totul e-nchinat in cinstea limpezimii ei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *