Să zică și gura lui!

Față în față cu kilometrul zero…

Un sait cu un titlu populist.

Și s-au învățat cu promovarea pe pereți bucureștenii.

Adică, da, ce are de spus omul. Păi, domnule primar, aici, pe strada Chisnovați nr. 15 s-a spart conducta de bere…și nu mai știm ce să facem. La noi, domnule primar, sunt trei câini, care ne disperă. Vă rugăm luați-i la primărie.

Rolul presei adevărate e să filtreze glasul mulțimii și să îl redea în mod echilibrat, fără excese. Tocmai de aceea, când fiecare spune ce îi trece prin cap…nu afli niciodată adevărul despre un eveniment, ci o mie de evenimente…despre un singur eveniment.

Cu alte cuvinte, nu cred că emisiunile cu glasul poporului în valuri sau anchetele în stradă pe o anumită temă sunt exercițiile de scormonire și de aducere în prim-plan a realului. Sunt rari cei care știu ce vor, știu ce au nevoie, știu de ce suferim cu toții, nu așa, mă doare pe mine șoldul și pentru asta vreau să moară toată planeta…până o să-mi treacă.

Tocmai de aceea subiectivarea extremă a informației, acum, în postmodernitate, ne face să nu mai înțelegem ce e important dintr-o mie de lucruri scrise, spuse și arătate cu degetul și prezentate ca adevărate, dar nu sunt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *