Discuția directă

George Stanca

Începe să îmi placă, din ce în ce mai mult, Chestionarul lui Stanca, de pe OTV (vineri, ora 14), pentru două motive temeinice:

1. nu se sclifosește și nu este impertinent când întreabă și

2. aduce în prim-plan artiști de tot felul, cel mai adesea marginalizați, necunoscuți marelui pubic, care au multe de spus.

Adică e popular în modul profund românesc al cuvântului și nu populist.

Dacă OTV ar lăsa-o mai moale cu parașutele și trăzniții în Nato și ar face un maraton cultural și tradițional, de vreo 6-7 ore pe săptămână, într-o zi anume, cum face duminica cu datul caselor și al mașinilor, ar da lovitura, la sigur, lumii culturale, care consideră, că ce face d-l Patapievici la TVR Cultural, nu mai poate face nimeni.

Ba da: se poate și mai mult și mai bine!

Dacă lângă Stanca mai vin unul-doi scriitori sau artiști și o țin langa 7 ore, cu oameni ai credinței, meșteri populari, pictori, sculptori, muzicieni, dramaturgi, poeți, cu creatori de online, ziariști, publicitari etc., pe care nu îi știe decât o mână de oameni, revoluția culturală e la ea acasă și ne crește respectul de sine de nu se vede.

Ar fi atât de ușor și fără prea mari tam-tamuri, dacă s-ar dori să se cunoască bogăția spirituală, culturală, creațională a României. Trebuie numai să creezi un cadru și să chemi oamenii care trebuie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *