Surprizele crimei organizate în România

bani-aur

Spicuim din articolul de aici, un articol colaj, bazat pe două surse, prezentat de d-l Urban Iulian.

Înainte de 1989, criminalitatea în România era mai mare decât astăzi. Numărul infracțiunilor economice s-au mărit după revoluție. Statul comunist cerea bani pentru expatriere și sume mari de aur țiganilor pentru stabilire de reședință.

După 1989, România devine o țară de tranzit pentru traficul de droguri, via Orient sau America Latină. De aceea banii de pe droguri se spală tot aici, în caste mafiote.

Celulele crimei organizate din România proliferează valută ușor convertibilă, se ocupă cu traficul de autoturisme furate, săvârșesc acte de tâlhărie, șantaj, trafic de persoane și de armament și elemente radio-active.

Scot și bunuri culturale peste graniță. Racolează infractori pentru contrabandă, prostituție, proxenetism, penetrarea sistemului financiar bancar, escrocarea forței autohtone de muncă.

Despre racheții fostei URSS, care sunt implicați în acte mafiote. Chinezii delincvenți rezidenți în România, la fel. Mafia turco-arabă din România se ocupă cu traficul de droguri, de autoturisme furate, tâlhării, jafuri armate, acte premeditate de mare violență.

Realitatea dureroasă a taxelor de protecție din România.

Prezența teroriștilor kurzi în România. Mafia țigănească autohtonă e formată din membri, care nu socializează cu românii, cel mai adesea, sunt elemente parazitare la nivel social, atacă cu arme albe, terorizează populația pașnică, practică traficul de carne vie, sechestrarea de persoane, amenințarea și șantajul, camăta, taxa de protecție, spălarea banilor.

Corupția organelor statului favorizează și întreține crima organizată în România. Astfel se explică afacerile părut legale ale mafiei țigănești din România. Sponsorizează pe oamenii politici ai momentului și pe oamenii cu influență pentru a tăcea în ceea ce îi privește.

Citiți textul integral, în locația citată supra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *