„Art and Faith” este un compendiu uluitor al artei rusești

M-a impresionat într-un mod special blogul de aici, prin modul în care autoarea își alege temele și tablourile pe care le prezintă. E o uluitoare locație, care pune, întro lumină vie și clară, arta rusească mai mult sau mai puțin recentă.

După 60 de pagini de frumoasă și de obositoare lectură vizuală, datorită măreției ei, am găsit două tablouri cu culori unicat.

ivan-kramskoi-unconsolable-grief-1884

Un tablou al lui Ivan Kramskoi, care m-a bulversat cu movul acesta combinat cu alb, cu negru, cu roșu, cu albastru. Nu am mai văzut niciodată pe cineva combinând atât de sublim movul cu negrul sau cu albastrul. E un unicat, o surpriză enormă a acestei seri.

Al doilea tablou e al lui Konstantin Makovsky…și acesta m-a tulburat prin roșul acela cu negru, viu, al scaunului. Nici așa ceva nu cred să mai fi văzut vreodată.

konstantin-makovsky-a-still-life-in-a-room-nd-1880s-1900s

Pentru așa ceva, pentru așa combinații trebuie să fii un maestru. Marii pictori știu să combine, într-un mod nemaiîntâlnit culorile, să le facă să îți vorbească despre o culoare formată dintr-un buchet de culori, care depășește fiecare culoare în parte, luată în mod separat.

Vă invit, așadar, să priviți și să cunoașteți arta rusească  prin unele dintre cele mai bune creații ale sale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *