Îngroparea Domnului…și necunoașterea Tradiției Bisericii

peste margini

Stimate Parinte,

Mai intai vreau sa va multumesc ptr. articolele excelente de pe blogul fratiei voastre. Dumnezeu sa va binecuvinteze!

Cate ceva despre mine…Ma numesc Adrian, provin dintr-o familie de penticostali formata din 12 frati plus parintii. Anul trecut am absolvit Institutul Teologic Penticostal din Bucuresti. In luna martie, anul curent, am inceput o cautare asidua dupa adevar, nu cel care convine intelectului sau comoditatii, ci unul care sa aiba stabilitate, continuitate, istoricitate etc, cu primele secole ale crestinismului.

Am citit tot ce am gasit despre convertirea unor protestanti sau (neo)protestanti la Ortodoxie, plus alte carti de teologie dogmatica, simbolica ortodoxa ptr. a afla anumite raspunsuri la intrebarile ivite pe parcurs.

Incet, Duhul Sfant a inceput sa lucreze in fiinta mea, vb. lui Petre Tutea: „daca nu exista revelatie intelectul este neputincios”. Dupa multe framantari, lupte in familie, incertitudine, m-am hotarat sa ma botez.

Tot Dumnezeu mi-a dat ocazia sa-l pot cunoaste pe Pr. Antim David, de la Patriarhie, care mai tarziu mi-a devenit nas de botez, eveniment ce a avut loc pe data de 9 august. Au fost multe incercari de a ma readuce la „calea cea adevarata”, insa cu ajutorul lui Dumnezeu am rezistat presiunilor.

Urmaresc postarile d.voastra de multa vreme, chiar inainte de framantarile mele. Imi place puterea de discernamant, perspicacitate, actualitate, de care dati dovada in articolele fratiei voastre. Tocmai de aceea am hotarat sa va scriu, stiind ca nu sunteti un ortodox conservator, ci unul care stiti sa scoateti lucruri noi din visteria buna a inimii.

Tin legatura cu fosti baptisti, convertiti la ortodoxie, insa dansii fiind foarte ocupati cu treburile familiei, neavand nici pregatirea necesara ptr. discutii teologice, am apelat la d.voastra, nasul meu fiind si el foarte ocupat cu doctoratul in filozofie plus alte studii la Vatican.

Avantajul fratiei voastre este interactiunea „continua” cu internetul, deci acces nelimitat la comunicarea cu oamenii.

Sincer, nici eu nu am la dispozitie prea mult timp ptr. interactiune, serviciul este de asa natura, lucrez 10 ore, incat seara ajung destul de obosit acasa, dar aceasta nu este un impediment in a-mi rezerva doau ora pe zi ptr. cercetare teologica.

Prima nelamurire, chiar daca este minora, nesemnificativa ptr. cei mai multi, personal as vrea totusi o lamurire. In cartea de rugaciuni, la rugaciunea de sambata, se spune ca Mantuitorul a fost pus de Iosif si Nicodim in mormant in ziua de sambata. Conform evangheliilor, Mantuitorul a fost pus in mormant in ziua de vineri, inainte de inceperea sabatului.

Cum se explica aceasta neconcordanta?

Scuzati-ma ca am fost asa de direct, inca din primul email.

Va doresc multa sanatate trupeasca, spirituala cat si prospetime in tot ceea ce faceti.

Doamne`ajuta!

Adrian Androne

+++

Răspunsul nostru…e aici, din mijlocul puiului de gripă contractat din vânt…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *