Decontextualizare pe…Mariah Carey

Mariah 1

rubiniu

Mariah 2

Despre oricine se pot spune neadevăruri oripilante…dacă îl scoți pe om din contextul lui, din modul lui de a fi, din caracterul lui. A maximaliza un lucru pentru a minimaliza alt lucru al său…nu înseamnă decât a-i manipula pe cititori sau pe audianți prin falsificarea sau omiterea de date, de amănunte despre acela.

Când te referi la Mariah sau la Sfântul Pavel Apostolul numai dintr-o anume perspectivă, cu o anume tendință…nu poți să îi evoci pe măsura lor, potrivit cu ei. Trebuie să ai multe date, foarte multe date…ca să știi să scrii, la modul autentic, despre cineva.

Dacă nu…nu faci decât să îl ciopârțești pe om, să îl pui acolo unde nu îi e locul…și, în definitiv, să nu spui ceva despre el…ci să îi falsifici existența.

De aceea un text al Scripturii, un eveniment, o persoană…trebuie gândite în interiorul lor, din perspectiva lor. Trebuie să mergi spre ele…și nu să le tragi după tine, să le aduci la tine acasă…și să le gândești cu mintea ta.

Un comentariu la „Decontextualizare pe…Mariah Carey”

  1. Multi gandesc textul Sfintei Scripturi din perspectiva propriei experiente, propriei raportari la eveniment.

    A intelege Scriptura din interior implica o mare smerenie. A te pune filtru intre mintea ta si textul Scripturii inseamna ati scoate in evidenta asperitatile propriului interior ciopartit de pacat.

    De ce Sfintii gasesc atatea sensuri ale textului Scripturii? Pentru ca s-au facut transparenti harului ce inunda inima din cuvintele ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *