Mulțumim frumos

drumul e intalnire

Domnul Radu Pircă s-a ținut de cuvânt, ne-a urmărit, ne-a citit de ceva timp și astăzi, 8 octombrie 2009, ne-a dedicat un articol pe platforma Cotidianul, care ne onorează și îl onorează.

Teologie, RSS şi WordPress

Și aici a subliniat două lucruri realiste: că noi nu suntem ageamii în materie de teologie și blogging,  nu ne facem că facem ceva, pe de o parte iar, pe de altă parte, că încercăm să ajutăm, pe cât posibil, printr-o problematică și printr-un limbaj divers, cititori cât mai diverși.

Adică i-a plăcut că nu ne cantonăm în tipare, în formule, și, de multe ori, nici nu ne ascundem după degete, când vine vorba să educăm…și nu să amuzăm pe oameni. Dacă aș avea de-a face la nivel online numai cu teologi, cu Sfinți, cu erudiți…atunci aș vorbi la nivelul meu, așa cum îmi place și cum îmi doresc sau mi-aș dori.

Însă aici vin tot felul de tot felul…și încercăm să avem o tarabă…adică o plajă de așteptări cât mai diverse.

Dacă acum diversitatea aceasta nu e înțeleasă sau bruschează, nu același lucru se va petrece și pe viitor. De fapt sau mai ales, noi scriem pentru viitor decât pentru prezent, pentru că viitorul va avea probleme și mai delicate decât ale noastre. Peste 10-20 de ani discursul nostru de acum va fi deja desuet, cu siguranță, pentru că frumusețile vor fi tot mai frumoase și relele tot mai spectaculoase.

Problema e că trebuie să împăcăm și capra și varza. Însă varza e adusă din cea mai profundă și grea teologie a Bisericii, adică după ce citești sute de cărți și devii mult prea neînțeles…pentru ca apoi, să scrii o jumătate de pagină sau să înregistrezi, cu starea care trebuie și nu cu oricare, 10 sau 3 ore de vorbire live.

Așa că, pentru capre diverse, vorbe diverse.

Domnule Radu Pircă vă mulțumesc frumos pentru că m-ați crezut, că la nivel online nu sunt numai fete care fac chat productiv și nu doar publicitatori a diverse lucruri, care își fac blog ca să zică bine de politicianul cutare sau de castraveții cutare, ci și altfel de creatori online.

Da, noi suntem altfel și rari. Ca să ne citiți blogul și să ascultați tot ce am înregistrat vă ia un an și jumătate…dacă citiți sau audiați fără aspecte clinice. Și a fost creat tot ceea ce vedeți fără sponsorizări ale vreunei firme de casting, ale vreunei bănci sau ale vreunei mafii. Totul e sută la sută românesc, gratuit…și prea greu, cel mai adesea și de făcut și de citit și de urmat…acest demers.

Însă, cu toate acestea, se poate și mai mult și mai bine. Nu e tot ce se poate face! Dacă aș avea 10 inși ca mine…care să lucreze măcar 10 ore pe zi pentru onlineul ăsta…nu cred că am avea vreun concurent la nivel online, în România sau în multe țări din afară.

Deci sunt conștient și de ceea ce facem și de ceea ce nu putem face și de ceea ce mai avem să facem.

Însă, asta e treaba noastră…iar mulțumirile sunt pentru dv.

Dar lucrurile sunt pe țeavă…și o să ne vedem și pe mai departe.

Vă doresc numai bine!

One comment

  • Intr-adevar domnul Radu Pirca a sesizat corect claritatea acestui proiect al dumneavoastra „Teologie pentru azi”.

    Frumusetea sta tocmai in diversitatea atitudinii fata de realitate.

    Multumim Parinte Dorin pentru efortul pe care il faceti pentru mediul online ortodox si nu numai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *