Instaurarea gustului pentru anormal

Asistăm, cu o indiferență prăpăstioasă, la oficializarea anormalului, a extremismului ontologic. Pentru că privim cum anormalii din punct de vedere fizic, comportamental sau educațional sunt dați drept repere.

Un gigant monstruos sau un nanist libidinos, un om cu două penisuri sau o femeie care își introduce în vagin un borcan sau o bâtă de oină, unul care mănâncă libărci pentru o sumă de bani sau una care devine anorexică pentru ca să fie frumoasă, modelă, sunt exprimentele televideoizate prin care se instaurează gustul pentru anormal, pentru extreme.

Și, pe viitor, acest gust pentru anormalul monstruos, va înlocui normalul, firescul, pe femeia și bărbatul normali, care vor fi excluși sau marginalizați tocmai pentru că nu ies din tipare. Se va căuta ceea ce iese din tipare și omul comun va fi tot mai neinteresant.

Aceasta va fi una dintre marile probleme ale viitorului! Pentru că ea a devenit, deja, o problemă. Pentru că nu are buze excedentare sau sâni excedentari apelează la chirurgia plastică. Își dau seama că societatea nu le mai vor dacă nu îți sar în ochi, adică dacă nu sunt anormale, cu o frumusețe gigantescă, anormală.

Decența firescului va fi înlocuită în mod treptat cu nefirescul monstruosului. Se lucrează, din plin, la remodelarea corpului uman, dar nu și a psihicului și a duhovnicescului din om. Însă, din cauza exteriorizării oamenilor, grija lor pentru interiorul propriu, pentru credință și gândire…va fi din ce în ce mai redusă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *