Cea mai veche meserie din lume…

nu e prostituția…ci vederea lui Dumnezeu. Sfinții Protopărinți Adam și Eva, adică primii oameni creați de către Dumnezeu erau plini de slava lui Dumnzeu și erau văzători și vorbitori cu Dumnezeu. Adică erau focalizați pe Dumnezeu și nu pe ei înșiși!

Când oamenii și-au mutat centrul de atenție de la Dumnezeu la ei înșiși și la creația de sub simțuri, care e percepută prin simțuri și s-au disociat astfel, prin păcat, de Dumnezeu, atunci au început să facă de toate…dar, în primul rând, dragii mei, nu prostituție.

Se pare că doar de prostituție mai suntem în stare…dacă credem că prostituarea, adică dezumanizarea e cea mai veche și profitabilă meserie din lume.

De aceea, vă rog să rețineți că Tradiția Bisericii Ortodoxe și adevărul lui Dumnezeu e acesta: vocația, menirea, lucrul, meseria primă a oamenilor a fost și este: vederea lui Dumnzeu, vederea slavei Sale, adică curățirea de patimi pentru a fi dumnezei după har!

Nu prostituția ne caracterizează! Asta e tocmai ceea ce nu ne caracterizează de niciun fel.

Și cred că e o bună manieră de contracarare a acestor inepții ideologice, să le discutăm, așa, în puține rânduri, pentru folosul tuturora…

Un comentariu la „Cea mai veche meserie din lume…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *