You Are Fined Because You Smiled

O să îți dăm o amendă serioasă pentru zâmbet. Cum mai zâmbești, când ni se fură banii de la FeMeI? Your smile is illegal. Not allowed to smile because you are a good man. But the wicked shall grin! Numai ei trebuie să rânjească. După noaptea cu rânjete, apare ziua cu…fluturări de zâmbet. Adică pupi unde ai scuipat.

V-ați pus întrebarea că un zâmbet costă? Costă un alt zâmbet. And it’s very nice to spend up to smile. Your smile is priceless because it causes tears. And tears are tears of happiness human. Și umanitatea e mai de preț decât banii, decât bădărănia, decât idioțeniile cu carul, decât glumele proaste. Da, umanitatea. Pentru că a fi om nu e numai lucru mare, ci gigantesc de mare.

If you know how to plant a tree know to love a man. You have a sense of responsibility. Iar responsabilitate înseamnă să suferi with sense. Life has meaning only, if you live as a redeeming joy. Adică? Făcând bucurii continue celor de lângă tine. Bucurându-i cu ceva anume, ceea ce nu e deloc greu, ci la îndemâna oricui.

Sărăcia nu e un handicap real, ci numai neomenia! Când neomenia se înmulțește, România se scufundă. Politica se scufundă, relațiile sociale se scufundă, atenția devine din în ce în ce mai diminuată și fadă. Pentru că nu mai e zâmbet, adică nu mai e har. Tot mai puțin zâmbet, tot mai multă dez-harizare a oamenilor, dez-bisericire a lor.

Our society is a sick world because we no longer see God as our daily life. Because we threw on God in heaven, we closed Him in the sky. Și dacă Dumnezeu nu mai e cu noi și lângă noi și în noi, atunci El este departe, distant, pentru că inimile noastre sunt reci. Dumnezeu nu mai Se face simțit pentru că noi nu suntem fierbinți, nu suntem plini de dragoste pentru El.

Nefericirea noastră e o problemă teologică și nu una financiară sau de sănătate! Când nu-L  mai simțim pe Dumnezeu prezent în viața noastră și a lumii înseamnă că ne lipsește spovedania, reîmpăcarea cu Dumnezeu, pentru ca să reauzim glasul Lui.

And His voice is the joy we feel at every step. The true joy of life is God’s grace. That is why I said, that unhappiness is a theological issue, not a financial or health. Unhappiness remains when we are rich and deepens further when we lose in the desire materials.

Nu, zâmbetul nu ni-l poate confisca nimeni! Detest atitudinile dictatoriale și pe cei care încearcă să pună pumnul în gură adevărului sau să transforme fericirea oamenilor într-o rană. Smile, smile really is bliss! Neither should be otherwise…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *