Onlineul nu este pentru amatori!

Adevăratul online e al unor specialiști în ceva, al unor oameni care se pricep la ceva anume sau la mai multe.  E vizibil acest lucru! Dacă ești artist, faci un online în domeniu: picturile tale, poezia ta, sculpturile tale și ale altora. Dacă ai o inițiere în tehnologia calculatoarelor sau în programe…te prezinți cu această chestiune. Dacă faci agricultură…pozezi plante și vorbești despre culturile pe care le cultivi. La fel dacă faci modă, politică, studii economice, juridice etc.

Tocmai de aceea am spus că onlineul nu e pentru amatori. A, că fiecare, oricum și oricine ar fi el poate să aranjeze niște informații pe un blog, luate de oriunde…de acord! E libertatea oricui să iasă la înaintare cu ceea ce…nu îi aparține. Dar, dacă vrei să fii luat în seamă…trebuie să vii cu ceea ce știi să faci și faci în mod angajat. Cu ceea ce faci de mult și nu de două săptămâni.

Onlineul înseamnă să creezi și în urma a ceea ce creezi să se strângă în jurul tău un public. Adevărata comunitate nu sunt vecinii tăi de bloc, prietenii tăi, parohia sau congregația din care faci parte, ci oamenii care au aceleași căutări și nevoi spirituale și reale ca și tine. Iar dacă publicul e sau nu e atât de explicit, vocal sau sesizabil, asta nu înseamnă că faci ceva prost…dacă faci ceva genial de bine.

Deci onlineul e apanajul specialiștilor, ceea ce creezi  cheamă publicul…însă nu se confundă publicul cu creatorul de online, cum nu se confundă creatorul de TV cu publicul telespectator.

Publicul dă niște indicii despre el, despre cum simte el ceea ce tu faci…și nu neapărat despre tine! Ca să dea publicul indicii reale despre tine…trebuie să fie și ei ca tine, specialiști în ceva…și să nu fie doar crispați sau invidioși pe tine, că atunci spun tâmpenii tot la fel de multe și mari, ca și publicul fără cultură teologică sau literară, ca în domeniul meu.

Însă…onlineul despre care eu vorbesc e cel de calitate, e cel pe care trebuie să îl trăim și spre care trebuie să aspirăm cu toții. Așa, că eu iau trei poze de undeva și fur articolele altora și fac două comentarii banale…nu înseamnă a creea online de calitate…ci a mă juca cu timpul meu într-un mod pueril.

A nu se confunda însă publicitarea cuiva…cu articolele și creațiile tale! Publicitarea cuiva e un gest de bun simț sau de reverență față de un anumit  autor…și nu un furt intelectual! Pentru că nu ți le asumi ci…le admiri și îi îmbii și pe alții să le admire.

3 comentarii la „Onlineul nu este pentru amatori!”

 1. Mulțumim frumos, doamnă Maria!

  Acestea sunt lucruri pe care le pot constata toți oamenii de bun simț.

  Dacă vrei să știi ceva despre flori cauți blogurile cu flori. Dacă vrei să știi ceva despre computere și programe te duci la cineva care se pricepe la așa ceva.

  Da, poți să te plimbi pe oriunde, poți să vezi pe oricine, la grămadă (și nu de puține ori fac asta, pentru că eu învăț de la oricine) însă, când vine vorba de a da un reper, de a vorbi despre cineva, că face ceva și știe ce face…nu dai un nume care se pricepe la toate și la nimic…ci pe cei verificați că sunt specialiști în ceva.

  Vă doresc numai bine!

 2. Una din părţile bune, aş zice eu, ale online-ului este aceea că este dechis şi uşor accesibil (desigur discuţia cu privire la „bun” şi „rău” online este foarte lungă…)

  Fiecare poate creea mai mult sau mai putin la nivel online.

  Până la urmă (ca şi în viaţa de zi cu zi) impostura şi falsul sunt demascate (deşi uneori este nevoie de mult timp pentru asta) şi rămân lucurile cu adevărat valoroase…cum este şi acestă platformă!

  Felicitări!

  Spor în toate cele bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *