Ipocrizie generală

Ipocrizia e atitudinea celui care spune că nu are habar de un lucru de care are habar. Însă nu numai părinții și bunicii sunt ipocriți cu copiii și nepoții lor spunându-le să nu facă aia și pe ailaltă, când ei le-au făcut și le fac pe ascuns, ci statul, oricare ar fi el, e ipocritul suprem pe plan mondial.

Pe de o parte, statul spune: nu călcați iarba, e interzisă vânătoarea în afara sezonului, plătiți-vă taxele, fiți educați, munciți mult ca să aveți mult, profesionalizați-vă non-stop etc., numai îndemnuri light, luminoase, tandre, benefice. Însă, pe de altă parte, statul se bucură de orice delincvent, de orice parașută, de orice ilegalist, pentru că de pe urma lor fac bani nu glumă.

E bună legalizarea prostituției?

E bună legalizarea drogurilor?

E bună contrabanda cu arme, droguri și mărfuri?

E bună crima organizată?

E bun traficul de copii, femei și adopțiile ilegale?

Statul, cu fața lui bună, spune: nu, nu sunt bune toate acestea!

Însă, tot statul zice: Doamne, ajută!, când e vorba de a prinde niște proxeneți, de a prinde niște traficanți, de a prinde niște infracționaliști, de a omorî unul pe nu știu cine…pentru că apar banii, se strâng banii la diversele sucursale ale statului.

Duplicitarul de excepție: statul. Duplicitarii mai mici: cetățenii. Iar pensia, salariul, PIB-ul e format, mai ales, de banii negrii, nemunciți, decât de banii albi. Banii albi, dacă se încurajează la nesfârșit vrăjeala, învărteala, jocul, câștigul nemuncit, or să fie din ce în ce mai puțini, că cine o mai fi prost să muncească pe degeaba.

Și astfel…descurcarea e ipocrizie, după cum și marele domn și om de afaceri sau marea doamnă sau marea afaceristă.

Cum mai ne dăm seama care e domn și doamnă, dacă domn sau doamnă ajungi după un mare jaf sau după un câștig anapoda, dar tu nu ai nicio calificare în viață?

Când vezi că e un agramat, că e un linge blide și în costum de lux și că nu are nicio preocupare toată ziua, nicio profesie, cum să mai aibă sens domnule sau doamnă?

Ipocrizia începe când furtul sau prestațiile sexuale te-au făcut domn sau doamnă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *