Uleiul „extravirgin” și „ofertele șoc”

Oferta Carrefour (23. 12. 2009-07. 01. 2010), p. 6. Pe sticlă scrie: Olio extra vergine di oliva, ca în reclama de aici. Traducerea carrefour a titlului din italiană în limba română: ulei de măsline extravirgin. Bineînțeles că v-ați prins…De aceea e bine să știți și limba italiană.

Ce înseamnă…extravirgin în limba română? Aviz amatorilor! Însă, toată lumea știe, că aici se traduce prin: ulei extra-fin / curat de măsline.

Extravirgin, domnule carrefour, adică: neînceput sau bunăciune de ulei?…

*

La prețurile mici, ultramici de pe fiecare pagină, apare produsul și… supratitrarea: Ofertă șoc!

Adică faci comoție cerebrală când vezi cât costă. Domnule carrefour, dacă știți că îmi produce leziuni pe creier, că mă șochează prețul…cum de vă permiteți să categorisiți aceste produse…drept șocante? O să vă dăm în gura Protecției consumatorilor pentru …șocuri!

*

Românii însă nu se uită la reclame prea bine, nici la instrucțiunile de folosire, nici la buletinele de vot…ci ștampilează cu cine se nimerește, pentru ca, mai apoi, să se plângă, că nu e condusă bine țara. Dar nici cei care ne vând produsele nu știu să vorbească coerent despre ceea ce vând, ci vând și ei…mai cu gesturi, mai cu zâmbete, mai cu prostii debitate gârlă…că doar nu s-o prinde nimeni, că nu știu cum se face.

Dacă vrei să cumperi un computer sau o cameră de luat vederi și ai ambiția să întrebi pe responsabilul de stand…te conduce la internet…și îți citește de pe display, cum funcționează produsul. Păi nu puteam să fac și eu, acasă, treaba asta? Eu te-am întrebat pe tine, angajatul supermarketului, care ești pus să prezinți…ca eu să cumpăr…nu internetul!

Însă, faza asta, o face unul care e mai dus la școală. Pentru că, dacă nu știu cum se prepară…sau cum funcționează, îți spun nu știu sau se uită la tine și pleacă…da, angajații…care sunt la dispoziția dv.

Unde să reclami comportamentele de angajat prost…dacă nu știi de unde să îl iei pe patron sau pe responsabilul șef?

Cum taxezi însă reclama proastă: prin umor!

A se înțelege că acest articol nu face reclamă…ci dă de gândit.

Un comentariu la „Uleiul „extravirgin” și „ofertele șoc””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *