Fatalism și satanism

Not Forgotten (2009) apelează la magie neagră satanică pentru a vorbi despre fatalitate. Moartea, transformată într-o sfântă, e chemată să-i ajute pe cei care vor să se răzbune pe dușmanii lor.

Toby, fetița care tocmai avusese prima sa menstruație, e luată de către mama vitregă și inițiată în satanism. După ce  mama vitregă, în cadrul ritualului satanic, taie gâtul unei găini, cu sângele găinii, scurs într-un pocal prețios, vrăjitoarea șefă, un fel de Omida a noastră, unge capul fetei în formă de cruce.

Moartea e invocată pentru răzbunare…

Însă, cel care trebuia omorât (și care era ucigașul mamei ei) era tocmai tatăl ei. Însă tatăl a căutat-o nebunește, a scos-o din foc…și nu știa că fata devenise o fatalistă…

Mesajul filmului e mesajul pe care îl citim în fotografia de deasupra. E un mesaj fatalist. Fatalismul nu crede în iertare, în mântuire, în mai bine, ci, pentru el…nimic nu se poate schimba. Copila, cât și tatăl vor răzbunarea…pentru că viața lor nu are nicio finalitate mântuitoare.Viața lor e…un cerc strâmt, o închisoare…din care cred că nu pot ieși niciodată.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *