Platforma online: Teologie pentru azi

Adesea rostim sintagma „platforma noastră” și, poate, că pentru mulți, ea nu are sens. Și așa e, cu siguranță. Mai ales pentru cei care ne cunosc de curând.

Platforma Teologie pentru azi e o lume în expansiune. Ea a apărut treptat, pas cu pas și se va extinde sau restructura pe măsură ce considerăm că  acest lucru e oportun pentru proiectul nostru online.

Proiectul e una…și platforma e baza de date…care ajută ca proiectul nostru să iasă din persoanele noastre…și să devină o realitate obiectivă.

Totul a început cu conturile noastre de email de pe Yahoo și Google (la altele am renunțat treptat sau sunt numai pentru uz personal): dorinfather@yahoo.com și dorinfather@gamil.com: care sunt conturi publice, unde ne puteți scrie.

Apoi au apărut, în această ordine, cele trei bloguri ale noastre din WordPress: Teologie pentru azi (pe care scriem acum), Biblioteca Teologică și Sinaxis. Ultimul, Sinaxis, a avut viața cea mai zbuciumată, pentru că el a înghițit vreo 4 bloguri și 3 saituri experimentale.

Pentru că am început să avem nevoie de conturi de imagine, audio și video, apoi de conturi pentru cărți și programe, din acest motiv platforma noastră s-a tot extins. Au venit, la rând, conexiunile la moduri diverse de socializare…și, dintre toate acestea, încercăm să enumerăm câteva.

Primul nostru cont de imagini de pe Flickr e acesta, apoi a apărut acesta. Odată cu Google Readerul privat și cu Bloglines-ul (de asemenea privat), care sunt biblioteci de RSS-uri, au apărut cele 3 conturi de imagine de pe Picassa: aici, aici și aici. Apoi conturile de imagine de pe Photobucket, de pe Zorpia și Ipernity, fără să mai le numesc și pe cele pe care le-a luat valul…morții.

Am făcut primele podcasturi audio în Podomatic. Apoi în Odeo, în Triluliu (unde mi-au fost șterse nu știu câte), apoi în două pe care le-a luat valul și am pierdut vreo 300 și ceva de file audio, și, recent, în Chirbit.

În Viddler avem 361 file video. Avem cont video pe You Tube dar și pe Vimeo. Avem comunități pe Triluliu, pe Twitter, pe Facebook, pe HI 5, pe Zorpia, pe Netlog și Neogen.

Cont de carte pe Scribd, cont de resurse free pe 4shared

Acestea toate și multele altele private, personale, constituie acest continent văzut…și nevăzut în același timp, pe care stă Teologie pentru azi. Multe conturi și locații online ne ajută să scriem, să creăm, să fotografiem, să găsim surse, să manipulăm file video sau audio, să comunicăm.

Tocmai de aceea platforma online: Teologie pentru azi și nu doar un blog sau mai multe.

Toate sunt legate interior.

Toate concură pentru a ajuta proiectul Teologie pentru azi să…iasă în întâmpinarea dumneavoastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *