Editorul online

Eu, editorul online…Care trebuie să fac totul de la cap la coadă, adică și conținutul și corectarea și pusul în pagină și managerierea accesului meu la public. Douăzeci de cărți editate în nici 3 luni…Da, cu ajutorul lui Dumnezeu…și nici nu știu cum de a fost posibil.

Am ajuns să citesc și să scriu…uitând că scriu și că citesc…M-am mașinalizat la modul frumos, fără să îmi pierd identitatea… După ce îmi public cărțile familiei la nivel online…văd greșeli, diverse greșeli: că lipsește câte o literă, două, că nu e pus nu știu ce, că trebuia altfel…

Însă la mine totul e în foc continuu, pentru că nu am niciun supervizor și nicio calfă care să mă ajute.

Sunt un editor online postmodern, înrădăcinat însă în Tradiția Bisericii…și care presimt viitorul muncii online.

Am spus, o repet, acesta e adevărul: nimic nu va mai fi ca până acum! Viitorul ne duce spre online pe toți și ne face să vedem cartea în parametri din ce în ce mai semnificativi și mai interrelaționali.

Toate notele noastre de subsol, care ne leagă de spațiul online indică faptul că bibliotecile vor curge spre aici și că informația se va digitaliza continuu…și modul de scriere și citire a cărților va fi tot mai tehnologic.

Tehnologia însă nu înlocuie omul! Tehnologia îl face tot mai propriu, pe omul grăbit, fără mult timp, pentru cunoaștere, pentru o cunoaștere mult mai sigură, expresivă și, în același timp, cu multe intercondiționări.

Un creator de online român previziona pentru 2010 creșterea prestigiului vechilor creatori de online, a celor cu peste 3 ani de experiență online directă, pentru experiența pe care o au. Da…și pe care nu o pot împărtăși altora…doar prin atingere sau printr-un email.

Ne vor căuta din ce în ce mai mulți oameni (aceasta era concluzia) pentru că știm cum să prezentăm lucrurile într-un mod optim. Editorul online a cărui paradigmă sunt…optimizează foarte mult accesul la informație. Acces rapid la informație, onestitate, consecvență, audiență mondială…

Dacă până acum ziarele și televiziunile românești păreau bătute în cuie…iată că falimentul vântură și elimină pe cei care nu vor să lucreze în parametri bucuriei și ai adevărului, ai muncii cinsite pentru alții.

Edităm pentru că vrem să bucurăm!: adică o facem gratuit, privind la cei care ne stau în față. Și asta ne împlinește. Poate că or înțelege cât mai mulți acest lucru: dacă veniți la nivel online nu vă faceți că…pierdeți timpul, ci chiar faceți ceva serios!

Primele 5 volume din Bucuria comuniunii, prezente la nivel online, sunt formate, în cea mai mare parte, după cum ați văzut…din munca noastră de online aproape zilnică. Mai înainte de a pune sub coperți ceva…acele lucruri au trecut prin noi, ne-au schimbat.

Cred că acesta e mesajul: creați conținut de online serios, în așa fel încât, fiecare dintre articolele dv. să poată deveni fragmente dintr-o carte, din viitoare cărți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *