Populismul de online

…e atunci când scrii ca să fii plăcut de orice public, când lași jos modul tău de a vedea lucrurile, standardul tău…și te uiți să vânezi pe tot gură cască, care are computerul cablat la online. Numai că populismul creatorilor de online naște boala numită…tabloidizare de online: adică ce e prin ziare și ce e prin televizoare…e și la el pe blog.

Nu suport populismul ăsta nici aici și nici în viața publică!

Nu te poți pupa cu toți.

Nu poți accesa subiectele pe care le vântură toți.

Nu le poți trata ca pentru toți…pentru că atunci nu simți nicio împlinire.

Dacă ești un creator de online autentic trebuie să îi ridici pe cititorii tăi spre tine…și nu să te cobori tu spre ei, cu obstinație, cu limba lăsată de un cot pentru rating…

Rating pentru ce?

Cine se lasă mințit de ideea vizitelor multe și începe să facă tot felul de scamatorii de prost gust sfârșește ori prin tabloidizare…ori prin plictisare. Adică îl dă…de online și gata!

Ai început să creezi pentru ce? Care a fost scopul tău?

Dacă a fost un scop înalt, atunci acest lucru se observă…și tu îl umărești…și îl faci să fie realitate.

Dacă faci ceva real…se schimbă multe în cei care te citesc.

Devin alții împreună cu tine.

Se maturizează.

Descoperă noi sensuri în banal și noi adâncimi în lucrurile profunde.

Așa, să vii cu sexul, cu manele, cu intrigi de cancan, cu politică la greu, cu tot felul de lucruri fără coadă…arăți că ești pueril, că nu ai nimic în spate, că nu te traversează nici un marfar de inteligență. Ești gol…tun.

Populismul de online e moartea onlineului, cum e și moartea politicii, a televiziunii, a radioului, a cărții.

A scrie încă trei cărți cu…misterele Parisului, pentru că, cu primul volum, ai vândut 3000 de exemplare…înseamnă a te prostitua.

Creatorul de online adevărat e ca un val pentru surfing: uneori e înalt, uneori e spumos, uneori e incredibil, uneori…te lovește unde ți-e inima mai semeață. Una e să dai lecții de plecăciune în fața publicului, ca să îl ridici, ca pe școlar, de la propoziție…la crez și alta e să dai din coadă în fața tuturor, ca să vină să te citească.

Scrisul real va fi citit chiar și împotriva imposturii necititului.

Pe când populismul de online, cu picățele, cu comentarii interminabile, cu tras de barbă la modul reciproc, cu floricele și glumițe…sfârșește în golul numit…inutilitate degeaba (de două ori, ca să fie mai expresivă…lehamitea mea).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *