O cateheză mai unică pentru creștinii ortodocși români de la nivel online

Ca să fim în ajutorul imediat al acelora care au îndoieli, nu știu ce să facă, caută răspunsuri dar, în același timp, creează la nivel online, bloguri, saituri, forumuri, probleme de tot felul…cu îngăduința dv., ne-am gândit să vă dăm o mână de ajutor (scuzați-ne mândria luciferică și bădărănia!), pentru ca vizibilitatea dv. să fie maximă și respectabilitatea dv. să fie enormă.

Adică, mai pe scurt, dacă dv. sunteți blogări ortodocși înfocați, autentici, forumiști ortodocși înfocați în mod autentic și creatori de bloguri  și saituri de tip Gigeluș (e un alint și nu o huiduială!) Chiasna sau Voscreazna sau Război împotriva Cuvântului, eu, autenticul dv. enervator, concurentul nr. 1, cel mai devastator și mândru preot din Patriarhia Română, vă dau niște sfaturi de mare abilitate, pentru ca să vie de folos, vorba colindului:

1. Să nu care cumva să puneți mâna să scrieți vreo carte sau să faceți studii teologice serioase, ci să dați copy paste continuu, că așa se apără Tradiția Bisericii Ortodoxe de 2000 de ani, cu cabotinism, cu prostie, făcând abstracție de lumea în care vă mișcați și sunteți!

2. Să fiți bădărani cu ierarhia Bisericii Ortodoxe Române, să nu le iertați niciun gest, nicio mișcare dar, în același timp să nu vă dați numele, să fiți niște anonimi iluștrii, pentru ca să nu se vadă ce hram purtați, pentru că așa arătați că aveți un duh puternic în voi, justițiar, autentic, de uniune națională și duhovnicească.

3. Să nu învățați să scrieți nimic autentic, ci să scrieți doar pietist, miorlăit, să vă subliniați textele cu roșu, verde, oranj, crem, bej, maro cu dungi, violet (că ați văzut ce rezultat dă, dacă vă atinge flacăra violet) etc., să puneți emoticoane, multe emoticoane galbene, roșii, verzi, negre, stele move, iarăși move, să scrieți cu litere MARI, da, mari, ca nimeni să nu vă citească de nervi și să puneți numai pe Părinții autentici, la care nu vă spovediți voi niciodată, dar pe care îi iubiți enorm…dar mor singuri, neiubiți și fără viață scrisă.

4. Să vă alegeți numai subiecte pe care nu le înțelegeți și nu le stăpâniți.

5. Să vorbiți în limba de lemn, bisericească, ortodox-română, cel mai bun câștig al comunismului românesc pe pământul nostru românesc, pentru că așa veți fi foarte iubiți, admirați…și tratați cu milă de către cei care au, măcar, trei neuroni mai mulți decât voi.

6. Să scrieți isteric, bădăran, revanșard, utopistic, în așa fel încât, când or să apară traducerile instant ale scrierilor voastre online, cei de afară să se îngrozească de cât de buni, toleranți, sfinți și harnici sunteți, și, cu toții, să dorească să se convertească la dreapta învățătură și, de ce nu, să vadă frumoasele noastre Mănăstiri, biblioteci teologice, pe Părinții și Maicile de aici, cultura și civilizația noastră de 2000 de ani.

7. Pentru sfaturi suplimentare, fără să vă coste nimic, apelați cu încredere la ghișeul nostru, pentru că vă consiliem de nu vă vedeți, adică foarte repede, eficient și, cu siguranță, detronați pe blogării ăștia de mâna a 13-a, care scriu pe aici cu tact și înțelepciune, și veți fi primii la toate.

Al dv., printre altele, cel mai enervat enervant dintre enervanți, cel care vă spune mereu adevărul curat și nu murdar despre dv., el, unul dintre mulți alții sau dintre cei foarte mulți alții, care vă detestă toată ideea aflată la șandramaua dv. online.

2 comments

 • Articolul dvs. mi-a amintit de doua zicale:

  1) Prietenul tuturor nu e prietenul nimanui;

  2) Inteleptului nu-i poti fi apropiat, la fel cum nu-i poti fi strain,
  Nu-i poti face bine, la fel cum nu-i poti face rau,
  Nu-l poti onora, la fel cum nu-l poti umili.
  De aceea el este apreciat
  .

  Nu pot spune ca sunt intrutotul de acord cu ideile din acest articol, pe care il consider prea virulent.

  Sunt impresionat insa de complexitatea blogului si a domeniilor abordate, de originalitatea articolelor, precum si de cunostintele dvs. la nivel online.

  Trebuie sa recunosc ca mi-au fost de folos. Va urmaresc cu interes.

  Cu respect,
  Dumitru Ciprian

 • Vă mulțumesc frumos, domnule Dumitru Ciprian, că ați trecut de la privirea noastră…la vorbirea cu noi!

  E un pas important…și sper să îl transformați în normalitate.

  Când mă veți determina să vă citesc, pentru munca dv., pentru inteligența, bunul simț etc. și, în loc să mă comport ca față de un om care se dedică mă voi comporta ca un neam prost…veți reacționa le fel.

  Haideți să facem înțelegerea asta!

  Scrieți dv. câte 5 articole pe zi, în care să vă puneți tot sufletul, timp de un an și trimit eu pe un nenorocit la dv. ca să vă dea lecții.

  Știți ce veți simți? Că vi se scuipă în suflet!

  Vă doresc numai bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *