Penibilul ca „virtute” socială. Paradigme de neegalat în prostie și oportunism

Începem cu termenul, ca să nu avem surpriza să vorbim despre ce nu e bine să se facă la nivel social și anumiți oameni să creadă că vorbim despre compotul de prune. Nu, acest articol nu se ocupă cu gogoși de tufă și nici cu vată pe băț…ci vorbește despre ceea ce dă o impresie jenantă, neplăcută, greu de suportat la nivel social iar mediul online e un mediu social, very complex și nu e… un kilometru în pustiul Sahara!

Dacă eu te văd așa…mai pe scurt, așa te văd și alți oameni onești, care se uită la conținut și nu la borcan. Și acum…turnăm exemple de așa nu!…

A plecat Părintele Savatie Baștovoi de la nivel online o lună și ceva? A plecat! Cercetați blogul său…și evidența e evidență. Ironizez absența  sa acum două zile, pune Părintele Savatie o poză cu Fericitul Selafiil (de la care n-a învățat lecția primordială: un Preot nesimțit e ca o gloabă care se crede roib și, dacă ai cărți de 15 pagini, nu poți să te crezi un Perpessicius al Ortodoxiei), vine ceata de cititori de poze și de acatiste a Ortodoxiei românești, pe care el, și alții ca el, au format-o și îl urcă cu poza, ca: cel de-al treilea bun articol al Word Pressului.

Penibilul nu e cu totul al lui, de acord. Dar la asta au contribuit și cititorii. Și când un om onest privește poza asta, ironizează cam așa: Atât pot ortodocșii ăștia?! Oare atât îi duce mintea?!! Ce să vorbesc cu astfel de semidocți, dacă votează o poză, în masă…ca cel mai bun articol?

Ne mai mirăm de ce oamenii religioși sunt crezuți, în masă, niște obtuzi, niște pigmei, niște moluște?!

Deci Părintele Savatie ne vede pe noi editând 20 de cărți, intră în pământ, vine de sub pământ, ca și nesimțitul nr. 1 de Cruceru și ridică standardele muncii online la culmi nebănuite de progres și civilizație.

Un protosinghel ortodox și un doctor în teologie baptist reușesc să arate, alături de liota lor neroadă, că oamenii religioși sunt niște capete seci, niște tugi goale, niște neisprăviți de duzină.

Nu vă ajunge cu atât penibil?!!!!

Exemplul vostru prost, de nemuncă și de oportunism de clicăreală, descurajează pe cei care vor să facă ceva coerent și cu bun simț.

Eu înțeleg că aroganța voastră, ca și a nemernicilor din jurul vostru e mare, dar, pentru numele lui Dumnezeu, nu poți să stai ca lighioana în top, ca exemplu de urmat, dacă ești o tută cu TTTTTTTTT mare.

Nu vă mai dați de primadone, dacă sunteți niște hoți la drumul mare în ceea ce privește reprezentarea voastră religioasă!

Nu poți să ai un asemenea tupeu, decât dacă ești complet insanity. Pentru că un om care e întreg la minte are rușine și se gândește la ce va zice lumea despre el, la cum arată el pentru alții, la ce face pentru alții.

Nu poți să muncești puțin și să te crezi lider!

Nu poți să întorci capul pe stradă când mă vezi, dacă mă citești și te educ non-stop!

Nu poți să te faci că nu mă vezi, când eu te văd!

Nu poți să te dai de ortodox reprezentativ, când tu ai mucii la nas!

Nu poți să pozezi în Sfânt, dacă ai conștiință cât de cât…față de cei care te văd!

Faceți lucruri serioase și nu mai ardeți gazul de pomană! Pentru că e dezgustător să te pui ca proasta în capul mesei, fără să fie locul tău acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *