Visul care îl măcina

Aduc vorba despre teroriștii cu buletin de securiști din decembrie și omul îmi spune (pe la 50-60 de ani), că lucra în 1989 aproape de Universitate, fapt pentru care a văzut, de pe clădirea unde el lucra…cum a intrat primul tab în masa de manifestanți…

Vorbim despre sărăcie, salarii, cum escrochează patronii români statul român, privatizări frauduloase, vreme rea (o iarnă prea geroasă pentru sănătatea noastră) și prinde curaj să îmi spună un vis al lui.

Vis avut înainte de căderea lui Ceaușescu. Și a visat (asta mi-a spus el), că o să fie împușcați ceaușeștii, că o să avem mâncare din destul dar bani n-o să avem și că femeile își vor mânca copiii.

Și-a înțeles tot visul, numai partea cu mâncatul copiilor nu a înțeles-o și m-a întrebat dacă nu cumva se referă la faptul că femeile au început să facă sex oral cu bărbații, pentru că prin asta…copiii sunt mâncați.

E uimt însă să afle, că expresia lui e una împământenită în vorbirea ortodoxă și că ea referă la avorturi și nu la sexul oral, pentru că avortul e…o mâncare/ pierdere a vieții copilului.

A plecat foarte bucuros de lângă mine, spunându-mi că nu i-a explicat nimeni acest vis timp de 20 de ani.

Pentru mine a fost interesant altceva: că a căutat explicația unui vis la un preot, înțelegând că nu e un vis oarecare și, mai ales, că pentru el acest vis era o căutare serioasă a lui, oricât de banală ar părea pentru noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *