Cum e cu hainele la genii

Ovidiu ne vrea cu stil. Pe noi, bărbații…Ne-a învățat nodul la cravată, cum se pun culorile, cum e să ai stil…chiar și stilou, mi-e prieten pe Twitter, că de acolo îi urmăresc blogul…

Însă, spre exemplu, unul ca Einstein, era el mama geniului…dar nu se îmbrăca bine, din punctul său de vedere. Și ți-l altoiește de nu îi merg fulgii:

Numai că acum…dinspre Einstein spre Ovidiu (nu?!) s-ar putea să nu fi fost nicio admirație, dacă ar fi pus, așa, conjunctural, ochii pe el.

Einstein: Despre ce scrie băiatul ăla acolo?

Răspuns din secolul 21: Despre trențe…maestre!

Einstein (cu zâmbetul pe buze): Să aibă parte de ele…că pe ăsta nu or să-l poarte pe buze…generațiile următoare!

Băi, frate, ce ți-e și cu geniile astea! Te lovesc unde te doare cel mai adânc: în orgoliul de a nu fi făcut nimic special.

5 comentarii la „Cum e cu hainele la genii”

 1. Mersi pentru interesul pentru articol. O sa incerc sa fac lumina desi cuvintele tale sunt incarcate emotional si nu trateaza nimic concret.

  „Băi, frate, ce ți-e și cu geniile astea! Te lovesc unde te doare cel mai adânc: în orgoliul de a nu fi făcut nimic special.”

  Cred ca aici ai vrut sa spui ca eu am zis despre Einstein ca nu a facut nimic special. In screenshot-ul tau apare contrariul.

  „Numai că acum…dinspre Einstein spre Ovidiu (nu?!) s-ar putea să nu fi fost nicio admirație, dacă ar fi pus, așa, conjunctural, ochii pe el.”

  Cred ca cea mai mare peidica pe care o au oamenii e ca nu sunt deschisi la alta mentalitate si la alt fel de a privi viata decat al lor. Probabil asta ai vrut sa spui, ca un om ca Einstein nu ar fi privit stilul cu ochi buni.

  Poate nu sunt eu bine informat dar geniul lui Einstein s-a datorat in mare parte unor variabilitati genetice, ca sa spun asa.

  Nu ma pricep foarte bine la termeni biologici asa ca te rog sa ma corectezi. Ce am vrut sa spun e ca: „asa s-a nascut el”. Ca acel tip care poate citi 2 pagini pe secunda. Asa s-a nascut, nu e vina lui.

  Sfaturile mele sunt pentru omul de rand si cred ca foarte multi beneficiaza de ele.

  Cu respect,
  Ovidiu Lazar.

 2. Domnule Ovidiu,

  nu mă interesează articolul…ci dv.! Preluarea a fost pentru amuzament…cu urmări profunde.

  Geniul nu e un defect…ci o muncă titanică și cine muncește mai mult decât trebuie…îl doare în…stil de stil.

  Problema e următoarea: nu cereți cuiva, pe care nu-l interesează de modă…să fie la modă și, în al doilea rând, nu considerați moda o artă de geniu…când ea e o banală chestiune de gust.

  Mă bucur însă că ați sărit în ajutorul lui Einstein. E foarte supărat pe dv.

  O să vă dea în judecată, mâine, la prima oră…pentru că vă interesează mai mult stilul…decât profundele probleme de economie, fizică atomică sau geologie.

 3. Buna seara,
  Tin sa va contrazic vizavi de geniul lui Einstein, cel putin, am inteles ca i s-a studiat creierul post mortem si s-au gasit anumite diferente semnificative fata de un creier normal.
  Poate ca nu e asa si sunt de acord ca geniul e 99% transpiratie si 1% inspiratie… doar ca nu in cazul domnului Einstein.

  2 la mana; E vorba de moda, nu de stil. Clarific pentru a n-a oara: moda = o industrie pin care face oamenii sa scoata bani din buzunar pe haine facandu-i sa se simta invechiti. Stilul tine de individualitate si de o garderoba eterna (timeless wardrobe), una care rezista scimbarilor frecvente din moda.

  3. Nu v-am cerut dumneavoastra sa fiti la moda. Aveti la dispozitie unelte pentru a administra accesul la informatie (daca ma aveti pe Twitter puteti sa ma blocati, la newsletter daca sunteti puteti sa va dezabonati etc.) Nu cer nimanui nimic, scriu strict pentru cei interesati de subiect.

  Vizavi de problemele de economie, pot spune ca sunt interesat. Dar doar atunci cand pot face ceva concret pentru a imbunatati situatia economica. Spre exemplu, la firma de programare unde lucrez sunt platit de straini. Deci pot spune ca ajut economia Romaniei prin faptul ca aduc bani in tara.
  Lucruri de macroeconomie nu ma intereseaza pentru ca nu le pot influenta direct.

  Legat de fizica atomica sau geologie.. nu ma bag pentru ca ii las pe cei foarte pasionati sa o faca. Daca as fi bun la toate patru: stil, economie, fizica atomica si geologie nu as fi bun la nici unul.

  Ovidiu

 4. @ Ovidiu total de acord, nu ai cum sa le stii/faci pe toate. mai bine sa fii un bun profesionist in domeniul tau.

  cred ca si eu am uneori nevoie de lectii de stil 🙂 care ziceai ca e blogul?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *