Omul care place

Din când în când mai scapă pe la televizor și câte unul care…o zice scurtă…și dreaptă în același timp.  La finalul lui 2009 și de o dată sau de două ori pe anul ăsta, d-l Vasile Marica cu sindicatele, cu sed lexul, o zice scurt pe doi.

Vine sindicatul la guvern și spune: Bă, murim de foame, acasă… E groasă!…

Guvernul: Potrivit noilor reglementări pe piața muncii și, mai ales, ținând cont de criza economică…pe care noi, din mare perspicacitate, o lățim non-stop…bugetul pe anul acesta va fi ajustat…ca să ajungă.

Sindicatul lui Marica: Băi, voi sunteți sonați?! Nu auziți că murim de foame, că, dacă nu dați salariile și pensiile la timp, o să ne tăiem glanda unii la alții?!!!!

Guvernul, tacticos, după un mic tușit imaginar, răspunde: De acord, să existe negocieri…cu sindicatele și chiar ameliorări salariale acolo unde trebuie…dacă o să existe buget…Iar punctul de pensie o să rămână acolo, la altitudinea lui din 2006, pentru ca pensionarii (că nu mai mor toți odată!!!!) să aibă bilete de vacanță…mai puține…

Vasile Marica iese din comisia în plen…și se descarcă verbal, românește, vreo 30 de minute…după care nu mai revine la discuții…și face greva foamei…la locul de muncă.

4 comments

 • Părinte Dorin,

  Şi d-voastră le ziceţi !

 • în țara noastră, România, până în 2014 e nevoie de: lăcătuși mecanici, zidari, dăia de dau cu mătura și, eventual, femei de făcut pâine.

  Tot ce e mai mult decât atât și, mai ales, altfel…dăuneză grav sănătății.

 • Momentul sesizat de dumneavoastră surprinde două mentalităţi: limbajul frust versus mesajul de lemn.

  Situaţia este foarte grea, mai ales la nivelul salariilor mici, unde fiecare 10 lei contează enorm.

  Dar am sesizat un lucru:
  Bisericile au devenit neîncăpătoare duminica, cel puţin în zona mea, unde şomajul a atins cote astronomice.

 • Ati sesizat foarte bine!Pentru ca din pacate singurele lucruri care ii indeamna pe oameni la Biserica sunt saracia, nevoile, lipsurile, frustrarea, neputinta.

  De asta in statele bogate nu se prea duce lumea la Biserica, si iata ca acum in Romania iar au inceput sa fie neincapatoare Duminica.

  Oare chiar vrem sa fim manati de saracie, nevoi, lipsuri, neputinta si frustrari?

  De ce nu ne aduce Dumnezeu la Biserica atunci cand suntem bogati, cand suntem prosperi, cand suntem puternici, cand putem sa construim ceva, cand putem sa imbunatatim ceva? De ce vrea sa ne faca slabi si flamanzi???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *