Teologie pentru azi

O platformă ortodoxă pentru o reală postmodernitate

Sensul de bază

În două emisiuni diferite (una nu știu când și una astă seară) la Realitatea TV, d-l Emil Hurezeanu a folosit expresia: nu mă excită persoana / subiectul folosind pe a excita în forma de bază a lui excito, excitare, excitavi, excitatus = a trezi, a ridica, a produce, a incita…pentru ca apoi să fie: a produce erecție. Nimeni nu a îndrăznit să râdă…și bine au făcut.

În contextul de la Dalles 1, când eu i-am spus cupletului de judecată: De ce induceți ideea că Sinodul Bisericii e impotent să își canonizeze Sfinții din timpul comunismului?, am văzut pe fețele lor că impotență nu era, mai întâi de toate: lipsă de putere (adică nu știa nimeni cuvântul latin?)…ci era o discuție despre erecția masculină. Pentru că eu spusesem de fapt: De ce induceți ideea că Sinodul Bisericii noastre e fără putere, că nu e în stare, că nu vrea să își canonizeze Sfinții?

Iarăși, tot de două ori, l-am auzit pe Mircea Badea, că a folosit pe impotență în sensul de bază: lipsă de putere și nu în sensul de mâna a doua, cel vehiculat adesea, cel sexual.

Mesajul: nu mai folosiți decât un sens al cuvintelor…și considerați că doar acela e primul și ultimul al unui cuvânt!

Când nu știți un cuvânt…e mai bine să veniți acasă să căutați în dicționar…decât să vă dați în petec cu râsul.

Did you like this? Share it:

Previous

Maternitatea: o povară dulce (pentru unele)

Next

Marea reconciliere?!

2 Comments

  1. Din păcate, de foarte multe ori, cuvintele sunt stâlcite, voit sau nu, pentru a ieşi în evidenţă într-un anumit context.

  2. Dacă m-ai doriți să îmi faceți acel favor, domnule Bogdan…mă sunați pe săptămâna viitoare…ca să ne întâlnim în oraș…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén

ücretsiz porno