Viață de online

Creatorul de online (nu blogărul: sună strident, urât, barbar, neromânește) e cel care face din tot ceea ce vede, aude, simte, știe, înțelege, cunoaște…o expunere de motive, o fotografie, un dialog, o scenă, o istorie de citit. Adică face cel mai normal cu putință lucruri normale cu putință, dacă e un creator de online și nu un ofticat, un psihopat sau un revanșard.

E omul care gustă din viață și povestește, la cald, percepția evenimentului.

Viața trece prin el și el prin viață.

Nu stă să se uite de 10 ori la poză, la text, la video…pentru că are alte o sută de idei la coadă. El face totul ca la fotbal: diblează, pasează, șutează…dă gol. Trebuie să dea gol. Oamenii așteaptă de la el încă un gol. Și fiecare articol e încă un gol.

Dacă nu scrie o zi, se vede: fanii sunt dezamăgiți. Unde e golgheterul nostru? Ce se întâmplă cu el?!

Și ziua rămâne goală. Și o zi, pe blog, nu o umple nimeni, pentru că e ziua și…ce faci ziua. N-ai făcut s-a dus.

E o scriitură temperamentală, filtrată, aranjată, scenarizată, propusă, discutată…cu publicul.

Orice articol e un tablou. E un poem. E un film. E o poveste. E altceva decât nimic…și mai vine și altceva…și tot ce rămâne în urmă e uluitor de frumos, de comunicativ, dacă există comunicare și bucurie reale.

Creatorul de online prinde nuanța, recenzează critic, face o notă de subsol, scoate nota de la subsol și face din ea teatru, fotografiază o gâză, prinde un gest, mai dă un sondaj, repune în discuție un eveniment, o știre, o persoană, o stare gravă, o parabolă.

Cel care vine să mă citească e entuziasmat de faptul că mereu e altceva. Mereu e nou. Nu e ca ieri! Eu sunt altul astăzi, chiar dacă pe fiecare zi mai obosit, mai prins în zeci de proiecte, dar eu sunt…real!!!!

Nu, nu poți să știi ce va fi mâine!

Ce va fi mâine aici, în ochii tăi, e treaba mea! Treaba ta e să receptezi și să aduci un plus de energie muncii mele. Dar, cel mai adesea, mulți aduc un minus de energie prin comentarii tâmpite sau nelalocul lor sau fără responsabilitate.

Comentariile rămân (pe care le vreau) ca și textele pe care le editez. Mâine vei reveni sau peste un an și le vei găsi aici…și atunci vei fi altul…și îți va părea rău  de  ce ai scos din tine. Omul scoate…ce are în inimă, nu?

De aceea, eu scot ce e mai bun din mine…și aștept și de la voi, dragii mei, ceea ce e mai bun din voi.

Ce e mai bun din noi toți?

Ce e mai bun, de spus, de ascultat, de rămas în alții din noi?

E chiar atât de greu să comunici ce trebuie să rămână în alții?!!!

Creatorul de online e fotograful clipelor. E cel care prinde foșnetul clipei de față. O scrie. Mâine e istorie foșnetul zilei de azi. Mâine aziul de azi e o pală de fum, o scoică pe țărm, o feerie, o uitare…un praf…

Ce facem astăzi se numește istorie, pentru că tot ce scriem aici devine carte.

O, am uitat să vă anunț: și comentariile voastre, de la început și până la sfârșit, cu harul lui Dumnezeu, vor deveni carte!

Deja a început cartea, cărțile, pe această temă!

Ce vedeți la nivel online sunt cărțile noastre de online scrise direct pe online. În offline…alte cărți. Se îmbină și devin…bibliotecă. Biblioteca e o colecție de cărți cu amintirea sfârșitului de sec. 20 și început de secol 21.

Așa e viața!

Noi ne asumăm fiecare cuvânt!

Nimic nu e la plezneală, că o să fie, că o să dea, că o să se întâmple…

Nu, se întâmplă deja!

Pe fiecare zi vă facem părtași cărților noastre care se scriu. Și fiii dumneavoastră le vor citi, cu siguranță, ca pe ceva din trecut…și vor fi cele pe care noi le-am scris în ochii părinților lor cu ceva timp mai înainte. Și dumneavoastră le veți povesti amănunte din aceste zile, cu părul mai alb, ca și noi, mai trecuți prin viață…ca despre o poveste altfel…

Nu irosiți bucuria!

Viața de online e bucurie la secundă.

Bucurați-vă alături de noi…pentru ca bucuria să nu se sfârșească niciodată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *