De ce sunt reticent față de hostingul românesc

Pentru că niciun blog românesc pe care l-am încercat, de la români, făcut după model american, nu a mers până la capăt…tocmai pentru că românii  de online, cel mai adesea, sunt morți după bani și nu după principialitate.

Am încercat vreo 3 sau patru sisteme de blog românesc…și le-am dat demisia repede. Cred că dacă nu era Word Press-ul lui Matt nu mai făceam niciun online, pentru că te simți oribil ca tu să muncești…și alții să te elimine cât ai zice pește.

Însă acum 3 zile, când am văzut, în mod experimental, cum stă treaba cu ce poți să faci pe Word Press, dacă ai locația ta, asigurată, mi-am dat seama că nu am văzut, pe niciun blog cunoscut, masterizat de marii creatori ai lui pește…nici măcar 10 % din ce poți să faci.

Am fost uluit, captat și convins că trebuie să mă mut pe domeniul meu…la un moment dat. Însă nu am timp pentru asta acum și nici nu simt că a venit momentul, de la Dumnezeu, să fac acest pas.

Însă pentru cei care au host propriu și îl pot masteriza, le spun cu toată inima: nu știu să se bucure de creația online, la ce se poate face în materie de editare, conținut, fiabilitate și prezentare. De ce? Pentru că aproape toți vor rating și nu creație!

Eu vreau creație…însă nu am timp, încă, pentru ea…însă surpriza sare ca primăvara la tine în casă…nu?!

Dar am reticență, mare reticență, față de marea firmă, care îți dă astăzi bază de date, confort creativ, prezență de spirit…iar mâine dă faliment, pe nepusă masă, în mod execrabil. Cred că tot Matt ar fi cel mai în măsură să îmi vândă domeniu și să îmi păstreze baza de date…pentru că el știe să prețuiască creația.

Cineva care, împreună cu echipa lui, a schimbat, în doar 7 ani fața onlineului, dând ce e mai bun în materie de blog și medii de socializare, cred că știe ce să facă cu viitorul onlineului. Restul sunt copiatori…pentru bani rapizi și ultrarapizi.

Și iarăși mă întorc la firmele de cablu românești: Cum să iei 20 și ceva de lei pe 60 de posturi…și 30 și ceva pe internet?

Se poate compara internetul cu televizorul?!!!!!!

Cum să iei 20 de lei pentru 60 și nu pentru 1.000.000 de posturi TV, Radio și comunicare?

Așa că, dacă există, în mod gratuit, vreo nu știu câte sute de pagini cu pluginuri și tot la fel de fațete gratuite și tu, creatorule de doi lei de online, folosești doar 10-15…înseamnă că ești  tot la fel de comparabil, ca televizorul de 60 de programe cu…internetul…

Ieri a căzut, în mintea mea…orice mit în materie de masterizare de blog. Nici măcar nu și-au dat seama ce se poate face, din păcate…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *