Dorin Ștef: un creator de online al recuperărilor istorice

Un jurnalist cu preocupări etnografice și de strângere de folclor, care creează un online care ne-a uimit prin diversitatea tematică și prin minuțioasa muncă de cercetare.

Pe lângă articolele zilei, care sunt, cu precădere, rodul muncii sale ziaristice, paginile colaterale blogului său conțin datele muncii sale de cercetare concretizate în cărți deja publicate.

Și putem găsi aici o antologie de folclor maramureșean, despre cum Miorița s-a născut în Maramureș,  o carte de bibliografie entografică și de folclor maramureșean, o istorie exegetică a baladei Miorița, o altă carte despre cine s-a ocupat de folclorul maramureșean sau despre relația lui Nichita Stănescu cu Maramureșul.

Fiind un creator de online în Blog.com și creând Maramureș fan, d-l Dorin Ștef e prima mare surpriză românească, pentru noi personal, a lui 2010, în materie de recuperare istorică a tradiției unei zone geografice românești.

3 comentarii la „Dorin Ștef: un creator de online al recuperărilor istorice”

  1. Am citit puțin din fiecare, domnule Dorin Ștef, și am fost impresionat de modul în care recuperați tradiția din zona dv. și de delicatețea cu care vă scrieți opera științifică.

    Eu mizez pe interdisciplinaritate în cărțile mele de această factură și pe dialogul oricărei științe și discipline cu teologia ortodoxă…așa că ne putem întrețese munca de cercetare oricând.

    Vă mulțumesc foarte mult pentru ceea ce faceți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *