Biserica Ortodoxă Sârbă i-a canonizat pe Sfinții Justin și Simeon Popovici

Astăzi, 2 mai 2010, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Sârbe l-a canonizat pe marele Teolog al Bisericii Ortodoxe din secolul al XX-lea, pe Fericitul Justin Popovici (1894-1979), sub numele de Sfântul Justin al Celiei, fiind pomenit pe 1/14 iunie…

și pe Fericitul Simeon Popovici (1854-1941) sub numele de Sfântul Simeon al Dajbabelui, fiind pomenit pe 19 martie/ 1 aprilie.

Referințele articolului:

1. Pentru anunț: Saitul oficial al Patriarhiei sârbe.

2. Sfintele Icoane au fost preluate de aici și de aici.

***

4 mai 2010:

Imagini de la canonizarea lor, cf. saitului Patriarhiei sârbe.

3 comentarii la „Biserica Ortodoxă Sârbă i-a canonizat pe Sfinții Justin și Simeon Popovici”

  1. Hristos a inviat!…Iertati Parinte, va deranjez nu in legatura cu articolul Pr.Iustin… as vrea sa va rog, daca acceptati, sa-mi recomandati cateva titluri reper ale unor lucrari de critica literara, care v-au ajutat pe dvs foarte mult in studentie, si chiar si acum, anumite lucrari instrument de analiza a operelor literare..v-as ramane indatorata!

  2. Dacă sunteți elevă de liceu sau studentă la Litere nu are să vă ajute prea mult critica literară, dacă nu cunoașteți sursele, operele ca atare și viețile autorilor studiați.

    Înainte de critică (o chestiune pentru avansați) trebuie să vă familiarizați cu sursele și cu viețile autorilor studiați și să încercați dv. înșivă să vă exprimați opinii față de ceea ce citiți.

    Nu aveți cum să înțelegeți exegezele făcute la nivel textual, simbolic, intertextual, filosofic sau religios dacă nu stăpâniți, pe cât posibil nivelului dv. de înțelegere, textele ca atare.

    Iar dacă înțelegeți singură lucrurile esențiale din texte…aserțiunile criticii literare vin ca să vă confirme sau să vă infirme…și nu să vă înlocuie munca ca atare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *