O istorie a lumii alandala

istoria lumii

Tabloul de față e o mostră imagologică de…istorie postmodernă, unde oamenii nu mai sunt repartizați valoric, ci numeric.

Adică exiști?…Noi te băgăm în cărți!

Și orice anonim poate fi alăturat în acest mod oamenilor Sfinți, oamenilor valorici, marilor eroi, pentru că și ei au făcut ceva oribil pentru umanitate…sau mai nimic…

Ideologia postmodernitară urăște valoarea, urăște axiologia, tocmai de aceea are apetență pentru anonimi, pentru no names. Iar mediul online, în primă fază, a fost gândit ca o lume alandala, fără valori și principii.

Numai că nu poți să trăiești cu adevărat fără axiologie!

Iar o istorie ca aceasta, unde toți sunt la un loc numai pentru că au existat…și unde se nivelează diferențele dintre oameni, e una cu totul nerevelațională, pentru că acum, cât și în viața viitoare, oamenii sunt văzuți de către Dumnezeu axiologic, adică la dreapta sau la stânga.

Da, toți am trăit pe acest pământ…dar nu toți am fost la fel!

Egalitarismul non valoric e tot la fel de fals ca și o scară valorică falsă, partinică, în care noi ni-i batem în cuie pe ai noștri drept valori, repere…ca să nu ne ia ăilalți ciolanul de la gură.

Însă, în fața lui Dumnezeu, Care ne cunoaște pe toți ce și cum suntem, nu suntem niciodată…la grămadă. Dumnezeu ne știe ce ne poate inima la fiecare…El și-i știe pe ai Lui…

Și istoria mântuirii e formată din cei pro și din cei anti Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *