Femeia de taxi

Nu mi-a fost dat să merg cu șoferițe până acum. Cu șoferițe de taxi. Și, pentru că m-a refuzat primul, pentru că aștepta un alt client, am apelat la mașina următoare…care era condusă de o femeie.

M-a ajutat la bagaje.

A așteptat să urc, să mă fac comod, să îmi dau scaunul mai în spate…

Până în 30 de ani, blondă, rezervată, cu un șofat atent, fără frâne  prin care să mă dea damboul, a respectat orice verde din fața noastră, a dat prioritate, nu a tăiat fața nimănui…însă, cel mai important lucru:  a fost prima mașină în care gazul/motorina/benzina nu a ieșit, prin sistemul de încălzire, în nasul meu.

Am o sensibilitate enormă la mirosuri…și de aici am început discuția.

– Merg pe motorină și îmi fac revizia în mod regulat…și am cliente fidele, care mă preferă pentru curățenie, lipsa mirosurilor în mașină și pentru faptul că nu fumez. Nu vor să meargă cu bărbați, pentru că fumează și miros urât mașinile lor…

– Atunci dați-i în gât și dumneavoastră, faceți-le reclamă negativă, ca să se mai domesticească și bărbații ăștia…

Mașină proprie, pusă sub umbrela unei firme de taxi, fapt pentru care nu mai trebuie să îi dea firmei câte 100 și ceva de lei pe zi, lucru care se petrece cu cei care folosesc taxiul firmei.

Și am aflat pentru prima dată de la ea, faptul că există un supracontrol al taxiurilor în București, de proveniență internă (fiecare mare firmă are așa ceva pentru angajații sau colaboratorii lor)…care se uită la calitatea mașinii. Adică dacă e spălată pe afară și curată pe dinăuntru.

Dacă te-a prins în trafic pe invers, după ce o faci bec, trebuie să te duci prin tot Bucureștiul după supracontrol pentru ca să ți-o reintroducă în ciclul de așteptare. Pentru că cei în neregulă nu mai primesc comenzi prin dispecerat, până nu devin curați.

A fost o plăcere să vorbim, să fiu condus până acasă, să ne despărțim…profesionist.

Face de 4 ani munca asta…și mi-a spus că, în ultimul timp, bucureșteanul s-a prostit rău de tot la gentilețe, adică a cam devenit bădăran. Și îi dau dreptate!

Deci…femeia de taxi îți poate impune respect prin munca ei…pentru că femeile pot fi bune și la altceva…decât la…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *