Aduce vara-n tine

La noi băutura e…degustare. Adică ne interesează cum e, așa ca artă…și nu să bem ceva anume.

De aceea, părintele Dorin a trecut prin târgul ambulant din piața Unirii…și a văzut pe unul cu palincă, care i-a descris-o în chip și fel…dar n-a luat.

Și m-am dus și i-am luat o sticlă specială, cu o formă anume (în jurul la o jumătate de litru)…făcută de domnul Florian Chișe, în localitatea Tulca, județul Bihor.

Producător român…prezentare de nota 10, ingenioasă…pe un cartonaș în patru file…pagina de mai jos…fiind coperta reclamei. Atașată de gâtul sticlei cu tricolorul românesc (după cum se vede) și nu cu o ață fără simbolism.

Thumbnail

Pe a doua pagină scrie: Băutură naturală 100%, obținută prin distilarea „monturilor” de prune în cazane de cupru țărănești, la foc de lemne și „gătată”/făcută cu apă de izvor. Ingrediente: distilat de prune, apă de izvor. Chișe Florian, tel: 0040.742.01.20. 80/ tramuta@yahoo.com

Pe a treia pagină același lucru…dar în engleză (adică are perspectivă universală…și nu doar provincială).

Pe a patra: harta județului Bihor, la graniță cu Ungaria, unde Tulca și Oradea sunt esențializate, pentru ca să fie reperată ușor localitatea de proveniență a țuicii.

Și asta e tot…la 50 de grade…

Pentru că sprijinim producătorul român…ne bucurăm să bem, din când în când, câte un fund de pahar de palincă…dar, mai ales, să publicităm pe producătorul cu pricina, și pe alții ca el, pentru că vor să facă lucruri românești…nu numai pentru români, ci pentru o întreagă lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *