Sărăcia lui 2011

Sărăcia e o boală umană pe care nu o văd niciodată fariseii religioși și nici îndopații cu vise telurice.

Ea e prezentă ca praful, mirositoare ca nepăsarea, violentă ca dezgustul.

Pe când noi ne facem că nu o vedem…ea se face că se înmulțește.

Până la urmă: noi să fim sănătoși, că sărăcia e în noi!

One comment

 • Nu cred ca exista un easy fix pentru ciuntirea economica din fotografiile acestea sau din orice ciuntire ori gap economic de oriunde.

  Cred ca golatatea imaginilor e o reflectie lucida, nealterata, a lipsei de echilibru intre cum primim cuvintul dumnezeiesc in noi si cum il refuzam si modul in care facem milostenie.

  Ne amintim foarte bine cum diavolul sugereaza lui Hristos transformarea pietrelor in piini; ce-ar fi sa ne gindim ca Hristos ar fi primit lucrul acesta, atunci am fi avut un asezamint social desavirsit, dar lipsindu-i:Cuvintul ce iese din gura lui Dumnezeu”.

  Deci saracia de mai sus reflecta ceva ce lipseste pe tarim duhovnicesc: un Artur Silvestri ar fi avut ce sa comenteze despre aceste catune bucurestene;

  Nu va mai spun de impresia pe care am avut-o mai acum 6 ani cu Hurricane Catrina din New Orleans- o tara asa de bogata care i-ar fi putut asista social pe cei abatuti si distrusi de uragan, abia daca se miscau intru ajutorare; cred ca exista vreo 20 si ceva la suta din populatie care a parasit acest stat; nimeni nu mai cumpara din casele abandonate, si, culmea, chiar daca ai vrea sa cumperi, bancile prefera sa le tina inchise, sperind ca cine stie ce valoare a caselor va creste in nu stiu ce viitor apropiat; deci exista o nonsalanta si un verdict personal ce imbiba aceasta societate cu norma imbogatirii pe nedrept de te doare capul;

  Nu degeaba Sf. Ioan Gura de Aur striga neincetat in inima predicilor sale impotriva imbogatirii! Sfintul are predilectie pentru BALANTA, ECHILIBRU, INTRE CEEA CE AI SI CEEA CE ESTI, NORMA SOCIALA SI PERSOANA, PENTRU ELIMINAREA DUALITATII INTRE BOGAT SI SARAC, SI INTIPARIREA CHIPULUI NOSTRU DE HRISTOS, CACI DOAR DE ASTA TRAIM!

  Imi cer suze pentru ton, dar asa incerc sa vad eu lucrurile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *