Primăvara e un anotimp simfonic

E ziua de naștere a scriitorului de geniu: Mihail Eminescu.

*

  1. Apare pe piață iPad 2. Va avea o rezoluție mai mare, cameră video pe ambele părți, USB și va fi mai subțire…
  2. Răzvan Theodorescu a fost exmatriculat în anul al 4-lea de la Facultatea de Istorie (motive politice) și, după spusele sale: „Am fost trimis în producţie, lucrând ca muncitor necalificat şi ca fierar betonist la Bucureşti şi la Mangalia”.
  3. Sophia Loren a devenit actriță din cauza sărăciei: „Am început să muncesc, pentru că nu aveam nici ce mânca. Imediat după război, viaţa era foarte grea şi noi eram foarte săraci. Mama m-a luat şi am mers împreună la Roma, unde am avut norocul să întâlnim oamenii potriviţi, care lucrau în cinematografie. Am început cu roluri mici, care în timp au devenit tot mai mari, până când am reuşit să le susţin financi­ar pe mama şi pe sora mea”.
  4. Andrei Pleșu l-a „recomandat” pe Ion Vianu ca să intre în Uniunea Scriitorilor…și i-a reamintit acestuia acest lucru: „La sfîrşitul unei recomandări pe care mi-ai solicitat-o pentru a intra în Uniunea Scriitorilor, mă declaram trist că te-am cunoscut prea tîrziu. Rămîn trist”. Însă recomandarea despre care face vorbire…e din 1975 sau 76, dacă Vianu lua premiul pentru debut în 1976. Concluzia: dacă îți dă „recomandare”…trebuie să îl vorbești de bine până la sfârșitul vieții!
  5. Mihai Șora dă mărturie despre Paul Niculescu-Mizil la „personaje pozitive”: „Să dau un exemplu: Paul Niculescu-Mizil. Era în Comitetul Executiv şi de cîte ori ne transmitea o iniţiativă a lui Ceauşescu, „o idee genială” în legătură cu învăţămîntul, el venea şi spunea: „Tovarăşi, tocmai vin de la…, e o idee extraordinară a tovarăşului, e de perspectivă mare pentru învăţămînt. Părerea mea ar fi să o instituim la o unitate şcolară şi să vedem timp de un an”. Şi fiecare idee a lui Ceauşescu era înmormîntată sistematic prin aplicarea ei la o unitate şcolară şi nu mai era urmărită decît pînă venea altă idee genială, care nu întîrzia… şi tot aşa. Asta e o mărturie în favoarea lui Mizil, care avea creier în cap”.
  6. Scrieți cu â din a și nu cu î din i ca în Dilema veche…pentru că astea sunt normele academice actuale!
  7. LiterNet.ro: o platformă online românească care se gândește la cultură în mod practic, dându-ne cărți pentru download în mod gratuit.
  8. Cursul valutar în România.
  9. Patrologia Latină în PDF.
  10. Am primit newsletter de la România curată (bineînțeles: fără să ne abonăm, adică ca spam)…și nu credem că cei care laudă actualul regim politic din România și în culcare și în sculare…pot să vorbească de curățenie morală în România. Sintagma din titlul platformei lor e un deziderat…pe care sunt incapabili să îl traducă în realitate, tocmai pentru că realitatea politică pe care o slujesc…n-are de-a face cu moralitatea...și nici cu grija față de România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *